Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A nyáron magamtól szeretnék...

A nyáron magamtól szeretnék felkészülni az októberi fizika érettségire (középszint), hogy lenne a leghasznosabb?

Figyelt kérdés

Van egy "közép- és emelt szintű érettségire készülőknek" való könyvem, amit idén végignéztünk, de nem túl alaposan, úgyhogy azt szeretném még végigtanulmányozni. Ezután kitölteném az összes eddigi érettségiket.

Majd a szóbeli részére tanulnék, csak ahhoz kéne valami könyv, valami segédanyag, mit javasoltok?

És jó ez így ahogy tervezem szerintetek?

Lehet, hogy szeretnék a fizikával továbbtanulni, de az nem valószínű, hogy majd év végén teszek emelt érettségit belőle, bár ez sem kizárt.

2012. júl. 3. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Írásbelire biztosan fel tudsz készülni egyedül, de a szóbelinél a kísérleteket be is kell mutatni, ehhez pedig eszközök kellenek.
2012. júl. 3. 18:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Ja persze, azzal sem lesz gond, majd suliban átnézzük szeptemberben. :)
2012. júl. 3. 18:47
 3/4 reptoid ***** válasza:

Kezdd el megcsinálni a korábbi érettségiket.

Az elején kicsit rossz lesz, össze-vissza ugrálnak a témák között a feladatok, de ha olyanhoz érsz, amit nem tudsz fejből, akkor szépen kinyitod a tankönyvet és elolvasod az adott leckét. Ahogy haladsz előre, úgy fog egyre jobban összeállni minden. A 2005-össel kezdj, úgy haladj előre. Nekem volt egy rakat könyvem: egységes érettségi feladatgyűjtemény I., II., középiskolai fizikapéldatár, ötösöm lesz fizikából.

Na ezekből az első 3 soha nem volt még kinyitva, évek óta ott porosodnak a polcon :D Az ötösöm lesz fizikábólba belelapoztam, tök jó kidolgozott feladatok vannak benne, de egyet sem csináltam meg belőle, egyedül az érettségiket oldottam meg, olvasgattam a mozaikos tankönyveket, 90%-os emelt lett vége :D

Ezenkívül van pár oldal fizikatörténet, illetve csillagászat, ezek inkább szóbelire, de írásbelin is lehet pár kérdés, hogy melyik híres fizikus élt legkorábban stb. Fél évszázados pontossággal kell tudnod elhelyezni őket.

Egyébként én azt ajánlom, emelt szintre menj, az ismeretanyag szinte semmivel nem több, számolni sem kell tudnod nehezebbeket, egyedöl a feladatok összetettebbek. Egy feladatban lehet mechanika, elektrosztatika, hőtan is, de részenként nem nehezek a feladatok. Esetleg most ősszel egy középszintűt, de tavasszal mindenképp próbálj meg egy emeltet is, alig van különbség köztük. A szóbelinél pedig 50 pontból 25 kapásból megvan az előre megadott kísérletek miatt, és a szóbeli tételek sincsenek köszönő viszonyban sem más tantárgyak emelt tételeivel, sokkal könnyebbek.

2012. júl. 3. 19:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hallottam hasonlót az emelt fizikáról. Megfontolom :)
2012. júl. 3. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!