Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szóbelin 2-3 mondat a költő...

Szóbelin 2-3 mondat a költő életéből elég?

Figyelt kérdés
2012. jún. 23. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is az irodalomtól félek legjobban, nagyon magolós és sok. De nem kell sok a költőről, azért tudd a körülményeket, hogy mondjuk miért írta meg az adott verset (pl. az első világháború idején élt, ezért írt háború ellenes verseket). Csak annyi kell, ami kötődik a tételhez majd. Az érettségi MŰKÖZPONTÚ, tehát inkább a vers / regény / novella elemzésre kell majd koncentrálni :) Sok sikert hétfőn, én is akkor megyek :D
2012. jún. 23. 21:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Én a Fazekasba jártam, ott pályaképnek hívták, ami kellett a költő életéből. CSAK olyan adat kell, ami FORMÁLTA a pályáját, ami fontos volt az életműve szempontjából. Általában a szülővárost, szülei nevét, tanulmányait, erősen rá ható iskolái, tanárai nevét, életkörülményeit kell tudni, és az akkori kulturális hátteret, filozófiai/tudományos korszak jellemzőit, aminek keretén belül élt, alkotott.
2012. jún. 23. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, és a szuletési évét kell tudni, és ezt össze kell tudni vetni avval, hogy kik lehettek a kortárs művészek, történelmi események, személyiségek. Ha ezeket tudod, már felvételit is tudsz maxpontosra írni.:)
2012. jún. 23. 22:03
 4/5 anonim válasza:
Én pl csak a századot mondtam róla,aztán rátértem a műelemzésre :D Nagyon nem tudtam a költőről semmit,csak az elemzésre emlékeztem még óráról.És sikerült :)))
2012. jún. 24. 12:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 3-4mondatot mondtam az életéről. :D
2012. jún. 27. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!