3,5-ös átlaggal valamilyen gimnáziumba felvesznek szerintetek? és ha igen, melyikbe?
hát. nem leszólni akarlak, de igen, a mai világba felvesznek...még akkor is, ha kb 30-40 pontot írsz felvételin, ami valljuk be, nem túl jó
amúgy meg nehogy már másra bízd, hogy hová mész. ha igazán érdekel a téma, akkor keresd ki a bp-i gimiket, nézelődj az oldalaikon, és amelyik szimpi annak elmész a nyílt napjára. :)
Én a helyedben 3.5-es átlaggal nem mennék gimnáziumba!
Másik lehetőség, hogy komolyan nekiállsz tanulni és nem arra játszol, hogy valahogyan átcsúszol.
Én nem azt nézném, milyen az átlagod, hanem mi érdekel. Esetleg sport beállítottságú vagy, vagy infó, matek (kevésbé jó matekkal is lehetsz közgazdász, csak egy kicsit rá kell feküdni), esetleg szereted a kézműves dolgokat? Az az igazság, hogy a középiskola nem feltétlenül határozza meg, hogy mivel fogsz később foglalkozni. Ha nem szeretsz tanulni, és nincsenek hosszútávú terveid, mint az egyetem, akkor elég egy egyszerű középiskola is. Az a lényeg, hogy viszonylag jó érettségid legyen, amivel aztán még bármit kezdhetsz. Segítene, ha kitalálnád, mi vonz. Később még meggondolhatod magad, de érdemes ebben az irányban elindulni. Akárki akármit mond, az érettségi eredményed csak tőled függ, csak azt nézik, ha egyetemre mész (kivéve, ha művész leszel, mert akkor gyakorlati felvételi van), és egy gyengébb suliban is jól érettségizhetsz.
Sok OKJ-s képzés is hasznos, nem kell mindenkinek az egyetem. Tűzz ki valamilyen hosszú távú célt, és ahhoz mérten tedd meg a következő lépést!
Vagy csak válassz egy valamilyen sulit, ami közel van, és tanulj olyan jól, ahogy csak tudsz, és később találd ki, mi leszel.
(22/L)
Inkább tanulj egy jó szakmát! Ilyen átlaggal még ha fel
is vesznek valamelyik gimnáziumba, egyetemre úgysem jutsz
be. Akkor meg minek pocsékolnál el négy évet a gimiben?
Arról nem beszélve, hogy előfordulhat, hogy el sem bírod
végezni a gimnáziumot! Azért a gimi keményebb, mint az
általános! És itt sem remekeltél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!