Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gyógyszerészdiplomával lehetek...

Gyógyszerészdiplomával lehetek gyógyszermarketinges?

Figyelt kérdés

2012. jún. 22. 23:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mint orvoslátogató, igen. Ő az aki megy az orvosokhoz reklámozni. De mint gyógyszerész mondom nem egy megbecsült szakma, hiába a gyógyszerészdiploma, ha nem az emberek egészsége a célod, hanem hogy a céged minél többet el tudjon adni.
2012. jún. 22. 23:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha már elvégzed a gyógyszerészetit, akkor nem fogsz ilyen "alja" munkára süllyedni, főleg, h az elöbbivel lesz is munkád, jól is keresel
2012. jún. 22. 23:55
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
A reklámokat kitalálni inkább erre szakosodott emberek fogják. Orvoslátogató lehetsz esetleg, de ennyi. A gyógyszermarketing semmivel sem más, mint az élelmiszer-marketing. Te a gyógyszerek hatóanyagait, és azok hatásait fogod ismerni, szóval te megtervezed a gyógyszert, a marketing osztályon meg megtervezik a reklámot.
2012. jún. 23. 14:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az orvoslátogató nem megtervezi, hanem bemutatja a hatóanyagot. Megtervezni a kutató gyógyszerészek, vegyészek tervezik meg.
2012. jún. 23. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nem is mondtam olyat egy szóval se, hogy az orvoslátogató tervezne. De lehet félreérthetően fogalmaztam.
2012. jún. 23. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Foglalkozhatsz gyógyszermarketinggel, de - szintén gyógyszerészként - egyetértek az első válaszadóval, hogy az egyetem elvégzése után tényleg esélyes, hogy nem akarsz majd ilyen mukakörben elhelyezkedni. Anno én is így kezdtem el az egyetemet, végül mégis 3 évet patikában dolgoztam, azóta pedig gyógyszergyárban kutatás-fejlesztés területen. Barátnőm anno orvolátogató szeretett volna lenni, Ő végzés óta patikában dolgozott, mára gyógyszertárvezető lett és imádja, amit csinál. Persze van olyan évfolyamtársam is, akiből marketinges lett az Egisnél, illetve ketten orvoslátogatók, de tényleg nem ez a jellemző :)

A második, nem szakmabeli válaszadóra reagálva pedig: a gyógyszeriparban marketing területen is az élettudományi (gyógyszerész, orvos) végzettségű alkalmazottat prefereálják kereskedelem/marketing/kommunikáció másoddiplomával, esetleg gyógyszerész közgazdász szakirányú képzéssel.

2012. jún. 23. 21:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!
2012. jún. 23. 21:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!