Így sikerülhet a felvételi a MoME-re?
érdemes lenne a Budai Rajziskolába menned, ott gyakran momés tanárok tanítanak, van felvételi előkészítőjük stb.
nem értek egyet az előttem kommentelővel. boris vallejo képeit én is értéktelen p.inaorientált giccsnek tartom. az tény, hogy a tanárok ízlésének sok helyen meg kell felelni, de ha nincs semmi különleges, új a rajzstílusodban, akkor nem vagy számukra érdekes. az ha egy rajz csúnya, nem jelenti azt, hogy rossz. inkább csak nem akar megfelelni annak a követelménynek, hogy a művészeben gyönyörködni kell...
melyik szak érdekel a momén?
Igen, ha egy rajz csúnya, az nem jelenti azt, hogy rossz.
De azért már legyenek a helyükön anatómiailag a dolgok, akármilyen egyedi stílusban rajzolgat valaki...
Én se raknék ki magamnál Valejjo képet, de azt sose mondanám rá hogy értéktelen, mert NEM az, ízlés ide vagy oda.
Én média-design mesterképzésre mentem volna tavaly, akkor lett 78 pontom, azóta 1 évet készültem a felvételire, s egy sokkal bővebb, jobban összeállított portfólióra kaptam most 56-ot :). Másokat is jól lehúztak, akikkel külsősként mentünk, de olyan embert sem vettek fel, aki ott végzett alapszakon. Ez egyébként most a fasza új oktatási rendszer miatt is lehet főleg, mivel viktorkáék a "művészekkel" is kib*sznak a jogászok után.
Most másodszorra egyébként két szakra is jelentkeztem, és az egyik helyen éppen ez volt a bajuk, mivel szerintük így nem gondolhatom komolyan az adott szakot. Én őszintén remélem, hogy ez csupán egy harmatgyenge kifogás, mert ha tényleg ilyen ostoba felfogás uralkodik ott a tanárok fejében, nem tudom, érdemes-e ilyenektől tanulni. Írtam nekik nagyjából egy másfél oldalas motivációs levelet, és elvileg ez volt az egyik ok, amivel megbuktam, mert azt mondták, "nem egyeznek az elképzeléseink", holott semmi igazán konkrét vagy eldöntött dologról nem írtam, de ezt hiába is magyaráztam.
Azt is mondták, hogy itt nem az a cél, hogy minél több új dolgot megtanuljon az ember, hanem hogy a közös projektekben mennyire hatékonyan tud részt venni a már felvett jelentkező. Szóval ebből kiindulva lehet, tényleg csak profikat vesznek fel - kérdés, hogy akkor mi a fenének hívják magukat egyetemnek, ahová elméletileg tanulni mennek az emberek...Boris Valleoi ettől függetlenül meg tényleg giccs ;)
Nem akarom elvenni a kedvedet, ettől függetlenül Neked sikerülhet, csak akkor hibázhatsz, ha meg sem próbálod. Olyankor érik a legnagyobb meglepetések az embert, amikor nem számít semmi jóra. Különben meg, ha nem sikerül, akkor is lehet belőled kitűnő szakember, a MOME szerintem leginkább már csak presztízs, olyan tudást nem ad Neked, amit máshol, akár önszorgalomból, nyitott szemmel járva, folyamatosan tájékozódva nem szerezhetnél meg. Sok sikert!
Utolsó, megkérdezhetem, hogy szerinted kiket részesítettek előnyben idén ?
És a portfóliód pontozásáról lehetett érdeklődni ?
Megpróbálod jövőre is ?
És az ott végzett alapszakost milyen indokkal nem vették fel ?
Az alapszakodat egyébként hol csináltad ?
A felvételin mik voltak a feladatok ?
@mandulaszörny "Ha lerajzolsz valamit pontosan ugyanúgy, ahogy az kinéz, az SZ.A.R. AZ SEMMI. AZ GICCS. Ha rágányolsz valamit a papírra, az már zseniális. "
ezt mennyire vegyem komolyan?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!