OKJ képzés alatt lehet érettségi vizsgát tenni? Esetleg S6zegeden tudtok jó középsulit hozzá?
Az a helyzet hogy már leérettségiztem, csak nem túl jó eredménnyel. Tavasszal jelentkeztem fogtechnikusi okjra Szegedre, ami 3 éves képzés. De nem szeretnék hosszú távon a technikánál maradni, a fogorvosi is érdekelne. Egy kémia és biosz érettségire lesz szükségem és persze nyelvvizsgára, számolgattam ki is jönne duplázásos módszerrel rendesen korrekt módon.
Szóval az lenne a kérdésem hogy tudnátok ajánlani egy olyan iskolát Szegeden, vagy esetleg a vonzáskörzetében, nem túl messze ahol ezt a két emelt szintű érettségit le tudnám tenni? És hogy OKJ alatt egyáltalán lehetséges lenne e?
Előre is köszönöm.
Minden további nélkül tehetsz érettségi vizsgát okj közben is, sőt ez egy idális megoldás is.
Az emelt szintű érettségiket csak az arra kijelölt intézményekben tudod letenni. Az OM honlapján tudsz tájékozódni a jelentkezésről. (Egyébként fel szoktak még tenni egy listát is, hogy mely intézményekben folynak majd az emelt érettségik).
Van még egy lehetőség, habár erre nem utaltál, hogy az okj tanfolyamot melyik intézmény szervezi és milyen munkarendben.
Amennyiben nappali munkarendben, és az az intézmény szervezi, ahová jártál előzőleg, és érettségiztél, akkor a tanulói jogviszonyod újból életbe lép.
Magyarul ekkor a saját iskoládban jelentkezhetsz, és "szintemelő" vizsga néven ingyen mehetsz az emeltre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!