Gárdonyi miért nincs benne a középiskolás tananyagban?
Figyelt kérdés
Csak érintőlegesen vesszük, 5-ben, az Egri csillagok olvasásakor. Pedig szerintem nagyon érdekes élettörténete van, nagyon jó gondolatai voltak. Kiemelkedő alaknak tartom az irodalmárok között. Miért kap ilyen méltatlanul kevés figyelmet?2012. jún. 14. 15:45
1/5 anonim válasza:
Valószínűleg mert nem volt elkötelezett baloldali.
De kihagyni mégsem lehetett teljesen.
2/5 A kérdező kommentje:
Mire célzol ezzel? Nem hinném, hogy az irodalmárokat egykori politikai hovatartozásuk alapján válogatják be a tananyagba.
2012. jún. 14. 16:09
3/5 anonim válasza:
Dehogynem. József Attilát és Ady-t nyomták keményen a szocializmus 40 éve alatt, és ez máig kihat.
Most pedig Wass Albertet és Nyírő Józsefet emelik be a tananyagba. (amúgy helyesen, hogy legyen némi egyensúly)
4/5 A kérdező kommentje:
Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem hallottam még erről. Engem mindenesetre nagyon bánt, hogy nem tanulunk róla (többet).
2012. jún. 16. 19:37
5/5 anonim válasza:
Sajnos nem lehet mindenkit megtanítani, mert más órákra is kell az óraszám. (amik esteleg hasznosabbak is)
Akit jobban érdekel az meg úgyis utánnaolvas,, vagy fakultációra szakkörre megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!