Mivel lehet sokat keresni? felvételizni akarok ősszel, de legkésőbb 2010januárban az ország valamelyik nagyon jó egyetemére. De nem tudom, hogy milyen szakra.
NEm tudom, hogy hogy érted azt, hogy idejében meg fogom tudni, de igazad van, nem tartozik rám. Engem csak a kíváncsiság vezérelt.:)
(ez egy anonim oldal, de nem is mondtam, hogy mondd meg a neved, lakcímed, telefonszámod:)
Maradjunk annyiban, hogy én nem "sztárszakmát" kerestem, mikor továbbtanultam, hanem olyant, ami segít megvalósítani az álmom. És mindenkinek ezt tanácsolom, mert másban úgyse lehet senki jó, ha nem is érdekli és nem is szereti, hiába "sztárszakma".
Hogy miért nem mondok többet, az meg azért van, mert akkor nem maradhatnék tovább anonim. De egyszer majd lehet, hogy rám ismertek. :-)
Kívánom, hogy sikerüljön és sok sikert hozzá!!
Remélem még hallunk rólad (ha nem is tudjuk, hogy te vagy:)
:)
Figyelj az az igazság, hogy itthon nehéz egyetlen olyan szakmát is mondani, ahol biztosan megbecsülnek, és ráadásul jól is fogsz keresni. Bocs, ha elkedvetlenítelek, de szerintem ez az igazság. :(
Ha ügyes vagy és rátermett akkor bármilyen szakmában tudsz majd érvényesülni, a legfontosabb, hogy mindenképpen olyan szakot válasz amit szeretnél is csinálni. A pénz igenis fontos, nem leszek álszent, de akkor is fontosabb az, hogy olyan szakmád legyen amit egy életen át szívesen fogsz csinálni.:)
Ami sztárszakmákkal az a gond, hogy van akinek nagyon bejön, van aki meg csak a minimálbéren van...Erre pont az ügyvédi pálya a legjobb példa, mert vannak itt sztárügyvédek sok ügyféllel, de van olyan is akinek egy hónapban csak egy ügye van.
Ezzel nem elkedvetleníteni akarlak, csak ne gondold azt, hogy van olyan tuti szak amellyel rögtön el lehet helyezkedni és sok pénzt keresni, legalábbis itthon nem hiszem, hogy van...
Talán 2 módja van, hogy úgy tudj élni, hogy bármit megengedhess magadnak:
1) rabolj bankot, ehhez azonban jó szervezőkésség kell, és rengeteg ész, hogy ne kapjanak el
2) keress egy öreg, rozzant egészségi állapotban lévő milliomost, és ügyesen vedd be magad a végrendeletbe XD
Ezeket természetesen csak viccnek szántam. A valóság az az, hogy itthon nem fogsz tudni pályakezdőként hamar ötről a hatra jutni, sőt valaki nemhogy 3 évente, de 10 évente se biztos, hogy eljut nyaralni. Külföldön valószínűleg képes lennél összespórolni egy lakás árát, de az is sok lemondással, és kemény sokszor testileg-lelkileg kizsigerelő munkából áll.
Rengeteg pozitív tulajdonságod van, ahogy így leírtad, tökéletes ügyvédasszony válna belőled. ;) Sok sikert akárhogy is döntesz!
Hát azért egy mérnök és informatikus pályakezdőként is rögtön álláshoz jut és nem minimálbérért!
(igaz itt viszont kell a matek rendesen)
Szerintem az orvos is egy jó karrierlehetőség (főleg a szülés-nőgyógyász és a sebészek), ott is azért jó pénzek mennek, főleg a magánorvosoknál.
Ott kevésbé kell a matek, de 6-9 év tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!