<Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona>-val kapcsolatos kérdések? . (többi lent)
7. osztályos tanuló vagyok.
Kérdéseim a következők:
-MEnnyi a legalacsonyabb átlag amitől felvesznek magyar tagozatra. Egész általánosba 5-ös voltam mindenből kivéve fizikából és történelemből. Fizikából 4-es voltam félévkor és év végén, töriből meg félévkor voltam 4-es, most év végére 5-ös lettem.
Szerintetek így felvesznek jövőre?
- "Elbeszélgetéskor" milyen kérdéseket tesznek fel? Pl. Hogy miért választottad a mi iskolánkat? vagy ilyesmi???
-Milyen lehetőségek szakkörök lehetségesek? Van foci edzés lányoknak(?) esetleg úszás vagy valamilyen sport? Olvasókörök vagy ilyesmik? Kirándulások, rendezvények? (ami főként érdekel az a sport, magyar és történelem.)
- Nagyon szívatják az elsősöket a nagyok? (ha van valakinek tapasztalata érdekelne milyen "csínytevések" történtek :D
-Milyen a higiénia a kollégiumba, mosdókba?
-A tanárok kedvesek?
- Hogy megy végbe a szóbeli felvételi?
Ha lehetek oszinte szerintem nem fognak felvenni:(
A tanarok viszont kedvesek.
Ha jól sikerül az írásbelid biztos felvesznek mivel jó pontokkal indulsz.A többi kérdésre sajna nem tudom a választ mert még én is csak 7.-es vagyok és a Debreceni Református Gimnáziumba szeretnék járni csak biológia szakra.De az iskola honlapján talán találsz valami érdekeset:
Fontos a háttered!:-általános iskola
-vallás (gyülekezeti élet)
-lelkészi ajánlás
-családból járt-e már valaki oda
-Kollégiumi felvételkérés előny
EZT MÁR BIZTOSAN OLVASTAD A HONLAPON, DE AZÉRT LEÍROM, MIVEL HASZNOS!
Keresztelkedés és konfirmáció nélkül is bekerülhetsz, de ha felvettek, akkor (nem biztos)kötelező!
Szerintem a külső is, mármint ha pl. lila a hajad, az nem előny :)
Minden a szóbelitől, és az írásbelitől függ, de jó pontokkal indulsz!
Amúgy én is oda szeretnék felvételizni!
A nyolcadikosoktól megkérdeztem, nekem azt mondták, hogy aki kitűnő volt, attól már nem kérdeznek olyan sokat, lehet, hogy nálad is lesz egy kis engedmény (:
Ilyen csínytevésekről nem hallottam még, bár oda is bekerülnek olyanok, akik nem a református szellemiséghez "méltóak"!
Szerintem igen, ilyesmi kérdéseket tesznek fel a szóbelin!!!
A higiéniát nem tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!