Ahhoz hogy a vegyész legyek jó a Biológia középfokú érettségi + 9edikbe 4 10edikbe 5ös jegy?
Vegyész szakra akár föci-biosszal is mehet az ember. Az elfogadott tárgyak: biosz, föci, infó, matek, kémia, vagy bármilyen szakmai tárgy.
Az már más kérdés, hogy oda illene kémia-matekkal menni. Matekból erős alapok kellenének, mert bár két félév matek van, az is elég tömény, és absztrakt. Meg integrálós, deriválós.
Kémiából meg alap az emelt.
De nem bemagolni kell, hanem megérteni az összefüggéseket.
Egyébként mondjuk nem igazán értem mi a bajod, mert olyan érthetetlen módon fogalmazol, hogy az valami borzalmas.
érhetően:
Kémiából nem indult fakt, pedig jelentkeztem és azt mondta a natár hogy ezeket az anyagokat tanuljam meg a könyvből így lehet van rá esélyem. DE! mivel nincs fakt és 3mas lettem belőle most is így gondolkodtam abba hogy a biosz kémia helyett jó-e és erre vagyok kíváncsi, a matekot azt tudom hogy igenis számít. Lehet hogy most izéltek hogy 3mas lettem minek nekem a kémia, van 1 osztálytársam aki 5ös belőle és ahhoz képest semmit sem tud, másnapra el is felejti... azért van különbség
Én nem "izéllek" miatta. Van aki későn jön rá hogy mit szeretne, de ha akkor elkezd tenni érte, akkor nincs gond. (Ellenben ha ezelőtt is vegyész akartál lenni, akkor szégyelld magad, de erőteljesen.)
Bármilyen, az előbb felsorolt tárgy jó kémia helyett, de kémiából kéne az előképzettség. Egyetemen azért sokat segít, ha a középsulis anyag megy.
Egyébként nem tudom hogy állsz az infóval. Bár ahhoz képest, hogy a legegyszerűbb tárgy, sokaknak nem megy. De ha a felhasználói szintű ismereteid megvannak, szerintem ebből nevetve össze lehet hozni a középszintet 90% felett. Kémiát meg tanulhatnád mellette, hogy legyenek majd alapjaid. Mert végső soron bármiből érettségizel, kémia az kelleni fog.
Akkor érdemes lenne megpróbálni.
Bár, azért a helyesírást, fogalmazási készséget, és a gépelést nem ártana gyakorolni, mert fájdalom olvasni amit írsz. És azért egy infó érettségin mégiscsak illene tudni rendesen gépelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!