Mit gondoltok azokról, akik levelező gimiből, fiatal felnőttként jelentkeznek egyetemre?
Nos, az én helyzetem, hogy 10. osztály után (akkor még ott volt vége a tankötelezettségnek) elmentem szakmát tanulni - főleg szülői nyomás hatására, hogy hamar pénzt kereshessek. Egyébként a képességeimmel szerintem nem lett volna semmi baj, egy erős hatosztályos gimibe jártam, elég jó alapokat szereztem. A lényeg, hogy a szakma megtanulása után már 18 évesen munkába is álltam, majd 2 év után már az idegösszeomlás szélén álltam, hogy ha nekem ezt kell csinálnom életem végéig, akkor leugrok a hídról (szépségipar, gondolhatjátok, egy rakás felszínes csökevény között dolgoztam).
Egy ilyen nagy kiborulás után gyorsan fogtam magam októberben, és elmentem egy suliba (pontosabban kb. 10 suliba, és találtam egyet, ahol hajlandóak voltak októberben felvenni), felnőttek gimnáziuma, itt elkezdtem a 11. osztályt. A színvonal nem a legjobb, de szarabbra számítottam, hogy őszinte legyek.
A lényeg, hogy kitaláltam, hogy jelentkezem egyetemre, nekem az info+föci kell, úgyhogy meg is csináltam egy előrehozott föcit, ami 83 pontos lett. Kicsit csalódtam, mert viszonylag könnyű volt az idei földrajz érettségi, és mégis csak ennyi pontom lett, de még majd a szóbelivel javítok, info meg csak jobban sikerülhet ennél, nyelvvizsgám meg már van, úgyhogy elég szép esélyeim vannak, pláne, ha úgy döntök jövőre, hogy csinálok egy emeltet is földrajzból - veszítenivalóm már nem lesz.
A gond csak azzal van, hogy ha valaki meghallja, hogy egyetemre akarok menni, kb. kiröhögnek, hogy hogy mennék már én egyetemre, kihullok, maradjak csak a seggemen a kis szalonban. Most vajon tényleg ennyire előítéletesek lennének az emberek, hogy leírtak amiatt, hogy hülyén döntöttem félig gyerek fejjel? Vagy tényleg nem vagyok képes rá? Ti mit gondoltok az ilyen esetekről? Azt is hallottam már, hogy nem fair másokkal szemben levelezőről menni egyetemre, mert könnyebben szerzek tanulmányi pontokat (évvégi jegyek), és erre hiába érvelek úgy, hogy duplázni fogok KÖZPONTI érettségivel, rám sem hederítenek. Jövőre tudok jelentkezni, 22 évesen kezdeném el, de egyre jobban elkeserít a környezetem.
Mi a véleményetek? 21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!