Mennyi pénzt lehet kapni ösztöndíjjal ha jól tanulok egyetemen?
Kezdő vagyok és arra lennék kíváncsi, hogy milyen ösztöndíjjak vannak és azok milyen nagyságrendben mozognak?
A félévente és a havonta osztott ösztöndíj egyaránt érdekel (én műszaki pályára megyek).
Iskola és szakfüggő.
5-30ig általában
Nagyon iskolafüggő... Nálunk azt hiszem 7000/hó a legkevesebb, amit adnak, de ismerek olyat, aki kapott 40.000 fölött is. Ez a tanulmányi ösztöndíj, és általában akkor adják, ha az évfolyamátlagnál jobb a te átlagod. Minden félévben újraszámolják, hogy kaphatsz-e és ha igen, mennyit. Tehát első félévben tuti nem kapsz, a másik félévtől kaphatsz, mindig az előző félévi teljesítményed alapján.
Lehet igényelni szociális ösztöndíjakat is, ha keveset keresnek a szüleid, sok tesód van stb, ezeket nem tudom pontosan, mert ilyet sosem igényeltem.
Egyébként minden ilyen kérdéssel a Tanulmányi Osztályon foglalkoznak, akár telefonon is felhívhatod őket, biztosan tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!