Diplomaosztó nyelvvizsgahiánnyal? Hogyan? Illik elmenni?
" Az oklevélátadó ünnepségen valamennyi oklevelét átvevő hallgató talárban köteles megjelenni.
Az igazolás, illetve bizonyítvány átvételére jogosult hallgatók a főiskolai logóval ellátott sálat viselik ünnepi öltözékükön. "
Most tehát akkor én csak talárt nem kapok ha nincsen nyelvvizsgám? A sapka mindenkinek jár? El szokás menni így is vagy mindenképpen csak azok szoktak elmenni akinek a diplomáját adják oda?
Bocsi a hülye kérdésért, de egy kis felvilágosításra szorulok.
" Az igazolás, illetve bizonyítvány átvételére jogosult hallgatók a főiskolai logóval ellátott sálat viselik ünnepi öltözékükön "
ez voltnék én. nem oklevelet hanem bizonyítványt veszek át
Ha nincs nyelvvizsgád, akkor nem bizonyítványt kapsz, hanem egy igazolást arról, hogy elvégezted azt a szakot. Bizonyítványt a felsőfokú szakképzésesek kapnak.
Én a helyedben csak simán elkérném az igazolást a tanulmányiról és akkor vennék részt a diplomaosztón,ha valóban a diplomát veszem át.
3.: sajnos igaza van a második hozzászólónak, most végzek, nem egy fél év múlva, akkor már nem vehetek részt a diplomaosztón
az oklevél egyenlő a diplomával, a bizonyítvány pedig avval hogy igazolást kapok, ezt megkérdeztem, nem ezen van a hangasúly, hanem hogy el szokás e menni, valamint kap e mindenki sapkát
azért köszi
Nálunk mindenki megjelenik a diplomaosztón, aki elvégezte az iskolát. Mindenki talárban van a sapival és mindenki bőrkötéses papírt kap. A különbség, annyi, hogy akinek van nyelvvizsgája az a mappában Oklevelet kap 2 nyelven, akinek meg nincs nyelvvizsgája az pedig csak egy magyar nyelvű elismerő oklevelet kap, hogy elvégezte az iskolát, de nem ad képesítést. Utóbbiak, ha megszerezték a nyelvvizsgát, akkor bemennek az iskolába és a TO-n kicserélik az elismerést a rendes Oklevélre.
Szóval csak egy diplomaosztód van egy szakon belül és mindenki kap valamit, aki leállamvizsgázott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!