Miért jó a magyar oktatásnak, hogy borzalmas mennyiségű feladatot adnak fel a dolgozatba relatív kevés időre? Ezzel csak azt érik el, hogy senki sem ellenőrzi a munkáját, mert nincs rá idő.
nem csak nálatok van így, mindenhol a világban.
ha egykoron eljutsz felső oktatásba ott sincs másképp...
a régen 1 év alatt átvett tananyagot most fél év alatt hadarják le, így fele annyiba kerül támogatni a felső oktatást. A tanároknak is kevesebb jut, a diákok pedig, hát megszívják, mert mindent fele annyi idő alatt kell megcsinálni. :(
Első: Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy a dolgozatokban sok feladat van, és nincs elég idő megoldani.
Ez viszont nem a magyar oktatás jellemzője, hanem tanárfüggő.
Egyébként azért szoktak kevés időt adni dolgozatra, hogy ne legyen időd kipuskázni meg összeszedni az infókat mástól.
Annyi időt hagynak rá, hogy ha tudod az anyagot, akkor be tudod fejezni meg egyszer átolvasni. Kb ennyi.
Szerintem meg sok is. Nekünk most pl szakvizsgán volt 1 óra a feladatra. Mondanom sem kell, érettségi utána szakmunkás vizsgát olyan hamar megcsináltam ,hogy nem akart kiengedni a felügyelőtanár... Aki tudja annak sok is az idő.
Egyetértek viszont abban ,hogy roham tempóban kell egyes dolgokat tanulni. Én pl a gyakszi helyen tanúltam meg szerszámgépeket programozni mert a suliban nem nagyon van idő rá. a gyakorlaton meg van szabad gép és megkértem ,hagy tanulhassak.
Tippmix rendszer? Hahaha.
Esetleg vmi utolsó gagyi szakon, aminek a papírja is kb annyit ér.
Tippmix?
Nálunk tételek sincsenek. Hasraüt a tanár és mond neked párat. Néha meg szólni kell, hogy elnézést de azt majd csak jövőre fogjuk venni és olyankor megkérdezi a többieket hogy tényleg? :D
Amúgy jah, gimiben nekünk mateknál kellett minidg könyörögni hogy 7 helyett 6 feladat legyen már, meg tényleg olyanok amiket gyakoroltunk... Vagy legyen kevesebb és akkor lehet "elgondolkodtató" feladat, amiben több órai logikáját kell összekötni és hát jah elgondolkodtató...
Így volt h pl. nem tudtam ellenőrizni és benyaltam egy rakat 4-est mert 2 pont mínusz után már 4-est kaptunk... :S
Jah és gyakran késett a tanárunk 10 perceket óráról, dogáknál is...
Már tűkön ültünk hogy jöjjön már és írhassuk azt a xart, mert tudtuk hogy úgyse teszi át következő órára, de minden perccel a mi időnk fogy...
tipmix??? szerintem neked nem a feladat sok, hanem te nem vagy túl okos...
egyébként meg van határozva, hogy annyi feladat lehet egy dolgozatba. valahogy úgy van a rendszer, hogy amennyit a tanár 30perc alatt meg tud oldani, arra kell 45 percet hagyni. vagy valami ilyesmi.
Voltál már nyelvvizsgázni?
Ott van 3 órád írni 4 oldal tömény szöveget. És jól, helyesen, átolvasva stb.
Sőt előtte 30 perc alatt írsz egy 50 feladatos tesztet, (gyakorlatilag percenként 2 feladatot kell átolvasnod kiválasztanod a helyeset) és az időbe még bele kell férnie annak, hogy a válaszaid átmásolod a jegyzőkönyvre. Tegát gyakorlatilag 20 mp egy feladat, ha mindent meg akarod oldani.
Ilyen helyzetekre készít fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!