Hogy van ez most a szakközépiskolánál?
Kapsz egy érettségit és mellette tanulsz egy szakmát is amiről nem kapsz papírt csak ha még érettségi után maradsz X évet.
Mondhatni ua. mint egy gimnázium csak kevesebb a nyelv óra és az órakeretbe benne van egy adott szakma tanulása is.
17.00
Szakmunkásban (ma már szakiskolának nevezik) nincs érettségi.
én most végzek szakközépbe (informatika szakra járok).
9-10.ben emelt szintű óraszámba ment az infó (heti 4 óra). 10. év végén leadtuk a kémiát, bioszt, földrajzot.
majd 11-ben bejött 2 új tantárgy (heti 2-2 óra) + megmaradt a heti 4 infó + 2 óra informatika fakultáció (de ez már ugyebár nem kötelező).
nem ad szakmát (ha maradsz x évet akk igen, nálunk ez 2 éves OKJ-s képzést jelent), de ha már tudod milyen irányba mész tovább, akk ajánlott szakközépbe menni a megfelelő szakra.
Szakmát nem ad, csak érettségit, mindössze annyi, hogy érettségi után ott maradhatsz, és akkor csak egy év, mire megkapod a papírod az adott szakmáról.
Nem tudom máshol hogy van, vegyiparin tudom, hogy van egy rakás kémia, meg mellette hetente egy négy órás labor. És ennyi. Illetve építőiparisoknak is hetente egy négy órás szakmai gyakorlatuk van, de ebben ki is merül az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!