Mi a véleményetek a Károlyi Mihály Gimnáziumról? És van még esetleg ilyen nem olyan túl erős suli tom hogy itt is hajtani kell de nem anyit mint Karinthyiba?
Szia!
Ebben az évben én is jelentkeztem a Károlyiba (ideiglenesen felvettek), de valójában a Szent Lászlóba akartam menni, ahová bejutottam :) A 'szóbeli' elég nagy szűrő, mert kb. 300 jelentkező között rangsorolnak. Tulajdonképpen egy írásbeli feladatsor szóban elmondva. Két számot húzol, ez alapján kiosztanak két lapot, ahol magyar (szövegértés+nyelvtan) és matek (törtek, mértékegység, alakzatok..) feladatokat kell megoldanod, van felkészülési időd, jegyzetelhetsz lapra, és kb. 20 perc után kihívnak. (Közben másokat kérdeznek ki, és utánad is bejön pár ember, aki szintén a feladatait oldja.) Majd elmondod a megoldásaidat egy magyar és egy matek tanárnak. Szerencsém volt, mert nagyrészt jól oldottam meg, annyira nem volt nehéz. Két osztálytársam is károlyis lesz, és ők nagyon várják :) Ha oda szeretnél járni, ajánlom, hogy ősszel menj el a nyílt napra, ahol betekintést nyersz a suliba, és járj az előkészítőkre, ahol a központira gyakorolhatsz. Nekem tetszett a Károlyi, 4-5-ös tanulókat várnak, de a jól megírt központi is javíthat az eredményen.
Nem tudom még esedékes-e a kérdés, de mindenesetre válaszolok. :D
Én most fejeztem be a 9-et, mint károlyis. Nagyon szeretem a sulit, szerintem jó a közösség, a tanárok is elég jók, a matektanárunk mondjuk elég őrült, de a magyar tanár nagyon aranyos, úgyhogy szerintem az se rossz. Ha 2-es spanyolból, az az ő hibája, miért nem tanul? :D
Egyébként olyan, hogy kell tanulni, rendesen, de nem túlélhetetlen.
Van túljelentkezés rendesen, de úgy vettem észre, hogy aki bejut a szóbelire, és beírja mindhárom szakot, az valamelyikre tuti bekerül! Ezt úgy mondom, hogy összesített listán, akik szóbeliztek, kb. a 15. voltam hátulról... :D És németre kerültem.
Aztán 9-ben úgy van, hogy nincs, "csak" tesi, infó, magyar, matek, ének, rajz, a 2. idegennyelv (angol, német v. orosz) és persze a heti 18-20 óra spanyol.
Hetente kb. 300 szót tanulunk meg, és minden hétfőn van egy felmérő.
A 0. év főleg a spanyolról szól, mivel meg kell tanulnod rendesen ezen a nyelven, hogy a következő években már spanyolul tanulhasd a fizikát, bioszt, föcit, civilizációt, matekot (egyébként lesz magyar és spanyol matek) és törit (ebbe pedig az a sz@r, hogy a töri könyv magyar, mivel spanyolul még nincs magyar töri, viszont az óra spanyolul lesz :D).
Szerintem jövőre mindenképp menj el nyílt napra, nekem nagy kedvet hozott a sulihoz! :D
Ezen kívül békatábor meg ilyenek is vannak, szóval jó suli, nem fogod megbánni, ha idejössz! :D
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!