A budapesti Piarista Gimnázium még mindig elitnek számít?
Régen jó iskolának számított most viszont azt hallottam,hogy ugyan olyanok a diákok,mint akárhol máshol (pia,cigi,drog, élvezetek...stb).Ott csak megutáltatják a katolikus vallást,képmutatás lesz belőle és várják,hogy végre elmehessenek.
Most lett felújítva szóval nagyon szép rendezett maga a hely + sportban,nyelvtanulásban tág a lehetőség, ami ritka, viszont az ott tanulók...
Más FRISS tapasztalat?
Vagy ezek is amolyan riogató pletykák?
Szerintem alaptalanok ezek a dolgok.
Én csak jókat hallottam róla ismerőstől, sokkal rendezettebb és kevésbé lezüllött,mint az állami sulik jó része.
Ő csak ajánlani szokta mindenkinek.
Lehet, hogy elitnek számít, de ez még egyáltalán nem garancia semmire, attól, hogy odajárt valaki, nem lesz automatikusan jobb ember.
Oda jártam a 2000-es években. Drog nem volt, pia és cigi akkor még viszonylag kevés embernél, de néhány év után az osztálynak kb. a fele dohányzott (szerintem a legtöbb helyen ilyen arány van). Ital a legtöbb embernél mértékkel, de van aki néha igencsak felönt a garatra.
Én - ha még egyszer kéne gimibe mennem - nem oda mennék, és a gyerekemet se oda küldeném, az egészen biztos.
Akinek most aktuális az iskolaválasztás, írjon, szívesen megválaszolok minden kérdést.
Szerintem még mindig elég jó.
Nincs se pia, se drog.
Na jó, néhány osztálykiránduláson (nem minden) esetleg előfordul 1-2 cigis vagy kis sör, de egyáltalán nem olyan, mint az útszéli putri sulik. Szerintem elég jó választás.
3-as vagyok.
4-es, látom, hogy még hiszel a mesékben, de nem baj, én is sokáig hittem bennük.
"útszéli putri sulik" - látszik, hogy a piarista diákok nagy részéhez hasonlóan az iskola hírneve miatt azt hiszed, hogy ez azon kevés helyek egyike, ahonnan még normális emberek kerülnek ki. Azt belátom én is, hogy egy rossz szakközépbe járni, amit az elmúlt 20 év elszúrt oktatáspolitikájának megfelelően teletömtek problémás gyerekekkel, tényleg rossz lehet minden szempontból. Ez viszont közel se jelenti azt, hogy más iskolák (akár szakközépiskolák is) ne lehetnének normálisak. Az egyetemen látni fogod, hogy nem csak a Piarista Gimnáziumból kerülnek ki normális, értelmes emberek. (Mellesleg nem minden piarista öregdiákkal kapcsolatban használnám az előbbi jelzőket.) Vannak teljesen ismeretlen középiskolákban végzett emberek, akik nagyon sokra viszik, nagyon jó eredményeik vannak. A máshol végzettek többsége is nemdohányzó, nem drogozó, csak mértékkel ivó, szorgalmas ember. Vannak piarista diákok, akiknek nagyon jól megy az egyetem, de olyanok is, akiknek komoly tanulmányi gondjaik vannak (értsd több félév csúszás, vagy akár a nem megfelelő tanulmányi eredmények miatt való elbocsátás). Az, hogy valaki a Piarista Gimnáziumba járt, nem garancia semmire.
Próbálják még nagy pozitívumként feltüntetni azt, hogy nincsenek lányok, rengeteg érvet is hoznak fel emellett. A valóságban ez az anakronizmus csak egy óriási negatívum, az érveket az élet megcáfolja. A helyzet pedig bizonyos esetekben nagyon lelkibeteggé teheti az embert.
3-as vagyok ismét.
Ezt mindenki másképp éli meg. Én se azt írtam, hogy mindenki lelkibeteg lesz, csak azt, hogy a helyzet hordozza magában ennek a veszélyét. Amúgy meg kár ezen vitatkozni, teljesen rálátni a dolgokra csak néhány évvel az érettségi után fogsz. Látom, úgy érzed, hogy Téged nem fog a lányok hiánya annyira megviselni. Lehet, hogy így lesz, kívánom Neked, hogy így legyen.
Az érdeklődők meg látták most már mind a két álláspontot, remélhetően ez a kiegyensúlyozott tájékoztatás segíteni tud a döntés meghozásában. Akit valami más is érdekel az iskolával kapcsolatban, írjon nyugodtan.
6-os, nagyon fején találtad a szöget.
Ez igenis rossz iskolává teszi.
Arról van szó, hogy a középiskola feladata az, hogy az életre készítsen fel. Ennek pedig nagyon fontos része az, hogy megfelelően szocializálódj.
A kijelentésed ugyanolyan, mintha azt mondanád egy iskoláról, hogy "jó hely, a matematika oktatás mondjuk kritikán aluli, de ezt be lehet pótolni könyv és magántanár segítségével". Furán hangzik, ugye? Az, ha az iskola az egyik legfontosabb feladatának nem tesz eleget, attól függetlenül, hogy más szempontokból talán még jó is, automatikusan rosszá teszi az iskolát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!