Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha jogásznak tanulok, akkor...

Ha jogásznak tanulok, akkor kb. annyi esélyem lenne, mintha BTK-n tanulnék?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg gazdaságtudományi karon több az esély? Ott milyen mértékben kell a matek? És ÁJK-on kell matek?

2012. máj. 6. 12:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

itt van a pázmány mintatanterve

hasonló a többi is

[link]

2012. máj. 6. 20:10
 12/20 anonim ***** válasza:

itt az elte

[link]

2012. máj. 6. 20:14
 13/20 A kérdező kommentje:
És ha valaki elvégzi ezt a 10 féléves képzést, akkor Dr. lesz? A politikusok is innen kerülnek ki (mert nem találtam külön politikus képzést, csak politológust).
2012. máj. 7. 09:19
 14/20 A kérdező kommentje:
?
2012. máj. 7. 09:20
 15/20 A kérdező kommentje:
. helyett ?
2012. máj. 7. 09:20
 16/20 anonim válasza:

Jogásznak van még 2 vagy 3 éves kötelező gyakorlat, vagy mi azt hiszem. Ezt meg, ha nem tudsz valami nagyon nagyon jó helyre bekerülni (ahogy a többség nem tud), ingyen vagy nagyon kevésért kell ledolgoznod.

De majd pontosabbat mond, aki jobban ért ehhez.

2012. máj. 7. 12:09
 17/20 anonim ***** válasza:

igen

ha elvégzed az öt évet

vagyis 10 félévet

akkor doctor iuris (dr. iur.) leszel

használhatod a dr-t

2012. máj. 7. 21:07
 18/20 anonim válasza:
Szia! Én negyedéves jogász vagyok, tehát lehet, hogy csak az elfogultság beszél belőlem, de én a jogot ajánlanám mindenkinek, aki egy kicsit is szorgalmas! Én sosem voltam az, de nagy álmom volt, így nekivágtam, és az élet rákényszerített a tanulásra, és lám, egész jól megy! És nagyon szeretem! Akkor nehéz vele elhelyezkedni, ha bíró, ügyész, vagy ügyvéd akarsz lenni, de akkor sem lehetetlen! A lehetetlen, az a közjegyző! De dolgozhatsz bármelyik cég jogi osztályán, fogyasztóvédelemnél, stb., tehát nem csak az "alap-munkahelyek" léteznek, amiket mindenki összeköt a jogász szakkal!
2012. máj. 8. 22:54
 19/20 anonim válasza:

05-06 20:01!

a szegedi jogi karon ami első évben húzós, az a magyar alkotmány- és jogtörténet és a római jog!

Másod évben jön a polgári, büntető, közig alap és közig jog, az alkotmány jog, év végén ezekből szigorlat!

2012. máj. 11. 07:58
 20/20 anonim válasza:
Én is gondolkoztam Gtk-n, de aztán Ájk lett belőle, és fogalmam sincs, hogyan lesz tovább, gyeden vagyok, szeptemberben újra rajtolok, viszont mivel telített a munkaerő-piac, így nem látok sok esélyt arra, hogy megéri befejezni. Az a gondom, hogy az írásbeli nyelvvizsgán képtelen vagyok átmenni, pedig voltam külföldön is. :,( tehát igazából így reménytelennek látom ezt az irányú jövőmet! Viszont másoddiploma, (előzőhöz elég volt az alapfok-főiskola) tehát fizetős is.. ami nem lenne gond, de így nem klappol semmi :(
2012. máj. 11. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!