Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A jegyet át lehet írni a...

A jegyet át lehet írni a tanárna évelejétől fogva?

Figyelt kérdés
Nos úgy van, hogy egy gyerek évelejétől kezdve puskázott és a tanár nem vette észre, majd csak most, mert a többiek beárulták és a gyerek be is vallotta, hogy évelejétől puskázott, és a tanár most azzal fenyegeti, hogy átírja a jegyet, és az összes dolgozatot újraíratja vele! Lehet ilyet hogy átírja a jegyet, vagyis úgy mondta, hogy törli az összes addig beszerzett dolgozatjegyét! Na de ha addig nem vette észre akkor nem írhatja át, hiába ismerte be a gyerek a végén, vagy átírhatja?
2012. máj. 4. 18:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ebben a történetben pedig te vagy a gyerek? Csak a helyesírásod alapján gondolom...
2012. máj. 4. 18:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Osztálytársa vagyok! Elnézést a helyesírási hibákért!
2012. máj. 4. 18:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Na, most átírja vagy törli?

A gyerek bevallotta, hogy csalt, innentől mindegy, hogy a dolgozatok írásakor észrevette-e a tanár vagy sem.

Feltételezem, újraíratja vele a dolgozatokat és az év végi jegynél nem veszi figyelembe a bevallottan csalással szerzett jegyeket.

2012. máj. 4. 18:50
 4/13 A kérdező kommentje:
elvileg átírja!
2012. máj. 4. 19:03
 5/13 anonim ***** válasza:

Elvileg nem írhatja át, de az már a tanár hibája, hogy eddig nem vette észre.

Na meg, hogy hogy tud egy ilyenen fennakadni azt már nem is értem.

2012. máj. 4. 19:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Hát a gyerek még osztályfőnökit is kapott, úgy van beírva, hogy tisztességtelen eszközt használt angol órán, mert angol órán csinálta, hogy a telefonjára rátette a szavakat meg a dolgozathoz szükséges dolgokat, és úgy puskázott, de nem tom, hogy miért kapott osztályfőnökit, a szaktanár azzal védekezett, hogy mert átverte őt, de hát a gyerek így magát verte át, mert nem számít neki az érettségi azt mondja, csak menjen át 3.-ikba és negyedikbe is, aztán meg mind1, mert neki a szakma a lényeg, csak először az anyjáék azt akarták, hogy legyen meg az érettségije!
2012. máj. 4. 20:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Hajjajj mi mennyit puskáztunk anno... ha a tanár nem veszi észre az az ő balek-sága, utólag nem vonhatja kérdőre miatta a diákot. Ez a tanárnak is gáz valamilyen szinten.

Én a helyében a gyerekkel iratnék egy dolgozatot az egész éves anyagból vagy feleltetném (utóbbinál nem tud puskázni, meg szét lehet szívatni az illetőt) és ettől tenném függővé az évvégi jegyét.

Én a tanár helyében elég szadista lennék, ilyen tekintetben, az egyetemen volt olyan tanárom, ahol szinte vért kellet hugyozni a 2-ért.

2012. máj. 4. 21:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, szerintem azért nem lenne szép, ha átírná a jegyeket. Nálunk egyetemen nem a puskázást, hanem a puska birtoklást "büntetik", tehát ha később derül ki, akkor így járt az oktató, nem vette észre, így járt. Szerintem vhogy meg kellene egyezni az osztálytársadnak a tanárnak, hogy megír egy nagy dolgozatot, amibe azért bele rakja az egész éves anyagot, de nem szemétkedve, hanem rendesen felkészül és akkor ha jól megírja, akkor vhogy elrendezik, ha rosszul, akkor pedig nem tudom:D
2012. máj. 5. 04:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem írhatja át. Nem kapta el puskázásért...
2012. máj. 5. 08:47
 10/13 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat a nevében, mert ő kért meg, hogy nézzek utánna neten ennek, és hát gondoltam itt vannak hozzáértő emberek! Tehát akkor nem írhatja a át a jegyet, az benne marad a naplóba és annyi, de viszont még mindig az a szitu a tanárnál, hogy az összes eddigi dolgozatot megíratja! Majd elválik!
2012. máj. 5. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!