Szeretnék Rendőr tisztire menni, de nem a nyomozás érdekel, hanem inkább a tiszthelyettesi feladatok, van valami olyan ágazata az RTF-nek ahol nem nyomozást tanítanak?
Persze!!!
Nézz fel a rtf.hu-ra!!!!
Van egy csomó olyan...
a rendőri munka nemcsak a nyomozásból áll!!!:)
a tiszthelyettesi feladatokhoz leginkább a közrend és a közlekedésrendészet szakok állnak közel,de ezen szakok polgári hallgatók részére nem nyitottak!!!(nappalin nincsenek ezek a szakok,csak a levelezősök részére,akik már rendőrként mennek a fősulira)
a tisztin a köv. szakok vannak nappalin:
-bűnügyi
-gazdaságvédelmi
-igazgatásrendészeti
-határőr
-vám-és pénzügyőr
-büntetés-végrehajtás (de ez is csak a már bv-sek számára meghirdetett szak)
+van egy pár éve indult szak:rendőrszervező,mely viszont "civil" diplomát ad,tehát nem leszel tiszt
amúgy,szerintem ha pl.bűnügyi v. gv szakon is végeznél a fősulin,közrenden ill. közlekedésrendészeten simán el tudnál tisztként helyezkedni!!!
az előző vagyok!
bocs,a polgári szak megnevezése:biztonsági szakirány,nem pedig rendőrszervező...:D
szerintem ha már a szakkőzépbe játsz,akkor utána levelezőn tutod csak elvégezni a tisztit,s akkor nem 3,hanem 4 éves lesz a fősuli!!!
sőt,talán ha már hivatásos leszel,nehezebb is lesz egyáltalán,h elvégezhesd a tisztit,mert talán akkor majd a munkahelyedtől fog ez "függni.
érdeklődj a fősulin!
ja,ha viszont arra gondolsz,h majd a szakközép után beadod a rendőrtisztire,s ott folytadod,akkor szerintem az kizárt,ugyanis ha tiszthelyettes leszel,akkor dolgoznod kell úgy,s esetleg a mhelyed "engedélyezheti",h tisztté képezd magad...ha egyáltalán szükségük lesz tisztekre.ha viszont nem,akkor nem hiszem,h sok értelme lenne elvégezned,mert lehet,h úgy nem kapnál megfelelő beosztást és a fizud is maradna a helyettesinek megfelelő!nem egyszerű!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!