Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért emelik mindig az érettsé...

Miért emelik mindig az érettségi követelményeket?

Figyelt kérdés

Én 2015ben fogok érettségizni de már tököm kivan, hogy állandóan csak többet és többet követelnek. Nem vagyok én semmivel sem géniuszabb ,mint az előttem 4 évvel érettségiző mi a francért várnak el tőlünk sokkal többet? Szerintetek addigra mi lesz a követelmény? De a legjobban az idegesít, hogy ezeket a törvényeket olyanok hozzák akik egy általános iskolát is bukdácsolva végeznének el (khm nincssmitt pál) meg a többi bohóc.

Szerintetek sokkal nehezebb lesz 3 év múlva ilyenkor? :S

2012. ápr. 24. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Az érettségi egy vicc, csak az bukik rajta, aki lesz*rja az egészet és még olvasni se tud.

Azért emelik a követelményeket, mert ez a belépő felsőoktatásba és túl sok ember jut be, és mivel az érettségi könnyű, az egyetemi/főiskolai elvárások pedig a legtöbb helyen magasak, sokan kipotyognak.

2012. ápr. 24. 20:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Én a matektól fosok :S
2012. ápr. 24. 20:45
 3/4 anonim ***** válasza:
nem kell, csak sokat kell gyakorolni és menni fog, típus feladatok vannak
2012. ápr. 24. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért emelik, mert most a béka segge alatt van a követelmény.

Mikor behozták a kétszintű érettségit, akkor olyan szinten lecsökkent a követelmény a középszintűvel, hogy az vmi eszméletlen.

Régebben minden egyes egyetemre felvételit kellett írni két tárgyból, amik olyan nehezek voltak, mint a mostani emelt érettségi.

Most nincs felvételi, az érettségi alapján veszik fel a diákokat felsőoktatásba úgy, hogy két értelmes mondatot nem tudnak kinyögni.

A középszintű érettségi nevetséges.

2012. ápr. 25. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!