Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 80%-os érettségi hány pontot...

80%-os érettségi hány pontot ér? (tanárok, diákok segítségét várom) többi lent.

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy a max pontszám, ami 100% az 120 pont. Én ebből elérek 80%-ot az ugye 96 pont. Namost, felsőfokú iskolába való jelentkezésnél ténylegesen 96 pont jár az érettségimért,vagy csak mondjuk 25 (kitalált szám) ?

Segítsetek légyszives! köszönöm!

2012. ápr. 21. 11:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%=100pont, 80%=80 pont.
2012. ápr. 21. 11:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2012. ápr. 21. 12:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha nekem most van összesen 260 pontom és írok még egy 80 pontos érettségit,akkor 340 pontom lesz?
2012. ápr. 21. 12:18
 4/7 anonim ***** válasza:

hát ez nem igazán így működik, ahogy te gondolod. Sztem nem ártana tisztába lenni a dolgokkal, ezért ajánlom neked a felvi.hu/pontszamito oldalt, ahol mindent elmagyaráznak.

de nagyvonalakban annyit, hogy az érettségik %-ban elért eredménye számít.

2012. ápr. 21. 12:54
 5/7 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 21. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:

az első is hülyeséget ír:D

matek érettségin így megy (középszinten), de pl. informatikánál már nem így van.

sztem is nézz szét a felvi.hu-n, a pontszámításnak több fajtája is van. a duplázós módszernél pl. függ h hova jelentkezel....

2012. ápr. 21. 13:14
 7/7 anonim ***** válasza:

első vagyok. 2 érettségi eredményt úgy számolsz be, hogy a százalékos értéket pontban veszed, és az összesnek kiszámolod az átlagát (a százalék alapján) és azt a pontot is hozzáadod. ehhez jön a tanulmányi átlagod és ha van, a plusz pontok.

ha duplázol, akkor a két kiválasztott tárgy százalékának megfelelő pontszámot összeadod és megszorzod kettővel, utána pedig jönnek a pluszpontok.

fontos, h a két kiválasztott tárgy olyan legyen, amit az adott egyetem adott szakán megkövetelnek.

2012. ápr. 21. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!