80%-os érettségi hány pontot ér? (tanárok, diákok segítségét várom) többi lent.
Tegyük fel,hogy a max pontszám, ami 100% az 120 pont. Én ebből elérek 80%-ot az ugye 96 pont. Namost, felsőfokú iskolába való jelentkezésnél ténylegesen 96 pont jár az érettségimért,vagy csak mondjuk 25 (kitalált szám) ?
Segítsetek légyszives! köszönöm!
hát ez nem igazán így működik, ahogy te gondolod. Sztem nem ártana tisztába lenni a dolgokkal, ezért ajánlom neked a felvi.hu/pontszamito oldalt, ahol mindent elmagyaráznak.
de nagyvonalakban annyit, hogy az érettségik %-ban elért eredménye számít.
az első is hülyeséget ír:D
matek érettségin így megy (középszinten), de pl. informatikánál már nem így van.
sztem is nézz szét a felvi.hu-n, a pontszámításnak több fajtája is van. a duplázós módszernél pl. függ h hova jelentkezel....
első vagyok. 2 érettségi eredményt úgy számolsz be, hogy a százalékos értéket pontban veszed, és az összesnek kiszámolod az átlagát (a százalék alapján) és azt a pontot is hozzáadod. ehhez jön a tanulmányi átlagod és ha van, a plusz pontok.
ha duplázol, akkor a két kiválasztott tárgy százalékának megfelelő pontszámot összeadod és megszorzod kettővel, utána pedig jönnek a pluszpontok.
fontos, h a két kiválasztott tárgy olyan legyen, amit az adott egyetem adott szakán megkövetelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!