Mindenki azt mondja ha OKJ, akkor FSZ, de azt is, hogy az asszisztens végűeket felejtsem el, akkor hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Az FSZ-ek 80%-a asszisztens végű, mert a diplomás embereknek (mérnökök, menedzserek) nyújt megfelelő asszisztenciát. Most akkor nem értem, hogy milyen FSZ-t végezzen az ember, vagy miért alakult ki ez a mizéria pl.: egy mérnök asszisztens szakmánál.2012. ápr. 19. 06:45
1/3 anonim válasza:
Az a helyzet hogy az OKJ úgy ahogy van el van b*szva.
Mondhatnék példákat, de nem akarok belemenni a részletekbe.
De vannak speciális esetek, mint én, hogy az adott végzettséget amiben egyébként is 12 éve dolgozom, csak így tudom megszerezni, emellett még a főiskola falain belülre kerülve plusz tárgyakat is felvehettem hogy két év múlva a BsC képzésen beszámítsák, így van értelme, de a fiatalok szerintem kerüljék el messziről az összes OKJ-t.
2/3 anonim válasza:
Ha diplomát akarsz, akkor ne okj-ra menj...hogy milyen jó, hogy lesz egy szakmád, meg rengeteg tantágyat beszámíthatsz... esetleg akkor jön jól, ha fizetős lenne az alapszak, így meg spórolhatsz, ha az okj-t elvégzed. De elhiheted, hogy rengetegen megbánják, -->legtöbben a fiatalok, és kevés a jó iskola... Persze ezek az asszisztens végűek tényleg gázosak... én is ilyet tanulok. Okj akkor jó, hogyha vmi rendes szakmát tanulsz, ami tényleg arra a gyakorlatra tanít, amit később dolgozni fogsz (bolti eladó, festő). De mérnökasszisztens meg ilyesmik, szerintem felejtsd el gyorsan! kivéve akkor, hogyha a jövőben nem akarsz diplomát!!! vagy nagyon nagyon bizonytalan vagy! :) remélem segíthettem, sok sikert!
3/3 A kérdező kommentje:
"kivéve akkor, hogyha a jövőben nem akarsz diplomát!!!"
Most ezzel mégis csak azt mondtad, hogy megéri, ha nem akar valaki tovább tanulni.
2012. jún. 4. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!