Neptunba felkerülhetnek olyan tantárgyak amik még nem voltak fenn mikor elkezdtem a szakot?
Tavaly szeptemberben kezdtem el a kereskedelmi szakmenedzser szakot tanulni egy egyetemen. Az első félévben automatikusan felvettek nekem minden tantárgyat ami az eső félévre ajánlott, viszont most ha megnézem a Neptunban a tárgyfelvételnél a mintatervben szerepel 5 olyan tantárgy ami eddig nem volt, ebből 3 olyan aminél ajánlott félévként az 1. félév van megadva. Már írtam a szakfelelősnek 3-szor is, eddig mindig 1-2 napon belül válaszolt, de most már több hete nem írt.
Lehetséges az, hogy egy "évfolyamnak" akkor rakjanak be új tantárgyakat mikor már rég elkezdték a szakot? Nem akkor kellett volna véglegesen rögzíteni a tantárgyakat mikor elkezdtem a szakot?
Az ilyen "új" tárgyak elvileg rád nem vonatkoznak, hacsak nem arról van szó, hogy megváltozott a neve stb. Mindig az vonatkozik rád, ami akkor volt érvényben, amikor beiratkoztál.
Nálunk a matek 3 féléves volt amikor kezdtük a sulit, akinek sikerült elsőre mindet teljesíteni, annak tényleg 3 félév volt, de később változtattak rajta, a matek2 anyagát elfelezték, egyik részét a matek1-hez, másik részét a matek3-hoz csatolták, tehát 2 féléves lett a matek, és már csak így, az új tananyaggal oktatták a tárgyat, tehát aki még a 3 féléves matekkal kezdett, de nem teljesítette, annak a 2 féléves matekot kellett felvennie, úgy, mint azoknak, akik később kezdték a sulit.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha időközben változik valami, az csak akkor vonatkozik rád, ha az eredeti tantárgyat már nem indítják.
Most találtam egy oldal ahol fenn van, hogy melyik szaknak milyen tárgyai vannak, és ha beállítom, hogy 2011/2012 ősz kereskedelmi szakmenedzser akkor is kiadja azokat a tantárgyakat amik eddig még nem voltak.
Az első félévre eddig 8 tantárgy volt még tavaly beírva most pedig 11.
Érdekes...
TO-t hívtad már? Ők elvileg tudnak segíteni/azért vannak, hogy ilyen kérdésekben segítsenek.
És személyesen nem tudod megkeresni az illetőt?
Akkor nem tudna kibújni a válaszadás alól.
Csoporttársaiddal nem beszéltél erről?
Lehet hogy ők tudnak valamit, hogy fel kell-e majd venni ezeket a tárgyakat vagy sem. Minden évfolyamon van egy "okos" aki minden ilyen dologról jól informált.
Már volt akinek mondtam a szaktársaim közül, de csak annyit válaszoltak, hogy "hát ő úgy is elmegy jövőre mást tanulni", akkor a másik kettő meg "hogy hát ez nagyon jó lesz még ennyivel többet tanulni.." szóval nem nagyon törődtek vele. Van egy lány, de ő másik szakon van, ő szokta intézni a mi szakunknak a dolgait is, ha továbbra se válaszol a szakfelelős megkeresem őt és rákérdezek nála, bár nem hiszem, hogy tudja, mert másik szakon van.
Már akartam bemenni a TO-ra személyesen is csak mindig akkor van nyitva mikor katalógusos óráim vannak, hétfőn érnék rá de akkor nincs nyitva.
Most válaszolt a szakfelelős de teljesen összezavart. Ezt írta:
"A felsorolt tantárgyak a kereskedelmi szakmenedzser szak tantervében nem szerepel.
Ha más szakos, akkor írja meg milyen szakos hallgató és a neptun kódját."
Nem értem, ha a tantervben nem szerepel akkor a neptunban és azon az oldalon amit korábban belinkeltem mért vannak feltüntetve ezek a tantárgyak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!