Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy Gimnázium vagy pl egy...

Egy Gimnázium vagy pl egy Közgazdasági szakközép ér többet?

Figyelt kérdés
arra lennék kíváncsi, hogy melyikkel vesznek fel jobban egyetemre, és hpgy melyik az erősebb?

2012. ápr. 17. 18:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

amúgy gimnáziumba járok, és nem akarok közgazdász lenni.

Egyetemre vagy főiskolára szeretnék menni (tudom hogy sokat kell tanulni hozzá, hogy egy jó egyetemre felvegyenek)

Inkább humán beállítotságú vagyok.

szóval akkor így, hogy egyetemre akarok menni jobb a gimi, igaz?

2012. ápr. 19. 16:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Most már csak az a kérdés, hogy milyen szakra akarsz jelentkezni, merthogy "humán beállítottságú"-akból dunát lehet rekeszteni.
2012. ápr. 19. 17:13
 13/16 A kérdező kommentje:

nem tudom még, de az biztos hogy nem közgazdász meg ilyenek

a pszichologus vagy talán bölcsész karon irodalomra vagy ilyesmire

akkor ehez jobb a gimi?

2012. ápr. 19. 17:52
 14/16 anonim ***** válasza:
30%

Esélytelen, nézd meg a keretszámokat. Bölcsészből már rengeteg van, többet nem képzünk, garantált munkanélküliség.

Add másra a fejed.

2012. ápr. 19. 18:58
 15/16 A kérdező kommentje:
nem adom, na de akkor a gimnáziummal esélyesebb az egyetem vagy a fősuli
2012. ápr. 19. 19:01
 16/16 anonim ***** válasza:

ha ez az álmod, ne hallgass másra :), tényleg

szerintem olyan szempontból jobb gimiből tovább menni erre a két szakra, hogy gimiben több esélyed van természettudományi tantárgyból felkészülni, tehát ha neked pl biológiából kell emeltet tenned, akkor természetes jobban jársz egy gimnáizummal

2012. ápr. 19. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!