Az Nyme erdőmérnöki kara mennyire rangos/elismert? Szüleimé Mo. Legnagyobb évelőkertészete, ezt szeretném faiskolává növeszteni, de az egyetemről (a karról jókat) szinte csak rosszat hallok. Ugye ezen a karon színvonalas az oktatás?
A célom az ugye,hogy használható tudást szerezzek,nem az,hogy legyen egy papírom arról,hogy elvégeztem,egyrészt hogy faiskola is legyen a kertészet,a vállalkozás mellett pedig szeretnék erdőmérnöki munkákat is végezni.
A karról jókat hallok,de magának az egyetemnek elég rossz híre van,kicsit aggódok.
(Ezután az egyetem után még tervezem hogy elvégzek egy kertészmérnöki egyetemet)
szia
en is oda keszulok (illetve ez az egyik, ahova mennek, a masik a pilotakepzo). Maga a szak csak jo lehet, ugyanis egyedul itt oktatjak az orszagban. A corvinuson sem jo minden kar, szoval ne aggodj az egyetem miatt. Ezen a szinte biztos jo az oktatas, nagy hagyomanya van az erdomernokok kepzesenek. Nekem apukam foglalkozik erdokkel (marmint mezogazdasagi vallalkozo, de van rengeteg erdoterulete is). Mivel az agrarszakok egyike, valamilyen szinten a kerteszethez is hasznodra valhat, bar nem ugyanazokkal a novenyekkel fogsz foglalkozni, megis jobb, mintha szabadbolcsesznek tanulnal. :)
Ami a kerteszmernokit illeti, en azt nagyon nem ajanlanam, nem olyan szinvonalas a kepzes, elhelyezkedesi lehetoseg 0, bar ha a szuleid vallalkozasat venned at, akkor termeszetesen ez lenne a legjobb, amit valaszthatsz :)
440 ponttal siman felvesznek, emiatt ne aggodj! Tavlay 320 korul volt es most a mernoki szakokat meg inkabb tamogatjak, igy lehet meg kevesebb lesz. Ettol fuggetlenul en 460-470 korul szeretnem vinni a pontokat, mert erdekel a nyiregyhazi pilotakepzes is.
Remelem tudtam segiteni!
18/L
Köszi szépen a választ!:)
Alaposabban utánanéztem és elég színvonalas képzés folyik ott,szóval kár volt aggódnom.
A kert.mérnökivel kapcsolatban meg igazad van,ezért is szeretnék erre az egyetemre menni,talán ha itt végeztem,akkora már lesz itt is színvonalas kertészmérnök képzés(most indult a Debreceni Egyetemen,talán 5(jó esetben,mmint ha addigra végzek ott;elég sokan csúsznak)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!