Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tájépítész szakma nehéz?

Tájépítész szakma nehéz?

Figyelt kérdés
Milyen az iskola légköre, milyen az oktatás,milyen képességekre van szükség, nehéz vele elhelyezkedni?
2012. ápr. 3. 01:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy máshol van-e ilyen képzés, de én a Corvinusra járok, és ott van. Itt van egy mintaterv [link] meg tudod nézni, hogy miket tanulnak. Én nem ismerek személyesen egy tájost sem, de szoktam látni, ahogy szenvednek órákat a rajzaikkal bent az egyetemen. Múltkor pedig néztem egy statisztikát, és ha jól emlékszem, aszerint az egész egyetemen ők kapnak a legnehezebben munkát, és a legkevesebb pénzt. Persze biztos vannak kivételek, de én a helyedben meggondolnám. Nem hiszem, hogy itthon olyan nagyon sok tájépítészre lenne szükség.
2012. ápr. 3. 09:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Én csak felvételiztem 7 éve a Corvinusra, nem első helyen, máshova mentem.

A felvételin rajzolni kellett, szerkesztés és szabadkezes rajz is volt, továbbá egy szóbeli rész, ahol volt egy kis beszélgetés, építőelemek felismerése, viszonylag alapvető dolgok (pl. hogy néz ki a műkő, miből van, tájépítészeti elemek, megfigyelőképesség mérése...)

Akkor azt mondták, hogy túl sok matekot nem tanulnak, néhány félév, inkább a rajzolásra helyezik a hangsúlyt, sok stúdió van, szerkesztés, tervek készítése.

A légkör szimpatikus volt, nem tudom, most melyik épületben tanítanak.

Elhelyezkedni viszont tényleg nem lehet könnyű, mivel Magyarországon kb. ugyanazt kéne ellátniuk mint egy építész, vagy építőmérnöknek, akik több matekot tanulnak. Márpedig a munkáltatók inkább a (matekfronton is) képzettebbet veszik fel. Viszont az építőmérnököknek sincs munkájuk, mert nem építenek semmit.

Amit igen, azt meg úgyis a csókosoknak adják, ezért vannak ilyen jó minőségű és maximálisan kihasználható nyomvonalú autópályák.

2012. ápr. 3. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!