Ha nyelvi előkészítőben csak angolt tanultunk, esélyes hogy jövőre lesz német is? Vagy járjak el külön tanárhoz?
Szóval az a helyzet, hogy az iskolánkban csak akkor lesz jövőre nekünk német, ha a szülők megszavazzák. De ez így egyátalán szabályos?:/ mármint hogy csak egy nyelv lenne végig. Pedig ez előtt 5 évig németet tanultam, és nem akarom hogy elvesszen ez a sok erőfeszítés a +4 év alatt. Pár ember is így van vele.
De az a baj, hogy mindenki hisztizik hogy spanyolt/oroszt/olaszt akarnának inkább tanulni, de ilyenekre itt nincs lehetőség.
Most komolyan, akkor egy nyelvel csináljuk végig, és érettségi előtt meg vért izzadjunk pluszba a különórákon? És tudják hogy az a lényeg, hogy meglegyen az a papír, és utána / előtte / most / később lehet tanulni külön másik nyelvet, de arra pedig lusták vagy nem tehetik meg.
Nem is értem, hogyan lehet ilyent megtenni egy egyetemi gyakorló iskolában! :////////
Ha gimi, kötelező a második nyelv is. Ha jól tudom, szakközépben nem , de ez nem bíztos.
Az iskola, ha előre nem kötötte ki a felvételi szabályzatában , második nyelvként önkényesen is dönthet, hogy mit tanuljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!