Szabályos az, ha egy 11. -es gyereket lebuktatnak 9. -be, mert nem felelt meg a különbözeti vizsgája? Hallottatok már ilyenről? (többi lent)
A gyermekem 11.-es, most váltott iskolát.
Beiratkozásnál még azt mondták, 2 tárgyból kell különbözetit tennie, mostanra eszükbe jutott, hogy inkább 6 tárgyból kellene.Ez még nem is lenne akkora probléma, de eben a középiskolában úgy működnek dolgok, hogy ha nem sikerül a különbözeti vizsga akkor visszateszik a 9. évfolyamba.Na, ez azért már elég durva kicseszés lenne az emberrel, semmi értelmét nem látom és máshol nem is hallottam még ilyenről.Egyáltalán, mennyire lenne szabályos ez?
Fontolgatjuk, hogy akkor inkább visszamegy a gyengébb középsuliba, mert nincs az az iskola amelyik annyit érne, hogy 3 évet ismételjen miatta.Ráadásul ebből a suliból, az érettségi előtt állók szinte menekülnek gyengébb iskolákba, hogy az érettségit ott tegyék le.Ebből mire következtettek?Vajon hagyjuk mi is a francba ezt az iskolát, és irassam vissza az előzőbe, ahol ugyan szinte nem tanulnak semmit, de a lányom ott sem tanult rosszul és talán könnyebben megszerezné az érettségit is, kevesebb kockázattal?
Hallani hallottam már ilyet mert volt osztálytársam is így került hozzánk. Már a 11.-et kezdte volna de hozzánk 9.-be került át.
Nála az volt a gond, hogy annyira alja iskola volt, hogy nemhogy semmit nem tanultak, de sokszor heti 1-2 nap is elmaradt, mert valaki épp bombariadót rendezett. Vagy bejött a tanár és közölte nincs kedve órát tartani.
És ennek azért híre ment. És 11.-es létére olyan dolgokat nem tudott ami nálunk 9. első 1-2 hónapjában már elvásár volt. De ő maximálisan elfogadta ezt, hiszen maga is tudta, gyakorlatilag 2 év anyaga hiányzik.
Nálatok nem tudom mennyire drasztikus a helyzet. De én személy szerint kiszenvedném ott a maradék 2 évet és nem kezdeném előlről, hiszen senkit nem érdekel hol írja az érettségit, csak az eredménye. Ő is szenvedje végig, és közben tanuljon tanuljon, mert az érettségin az lesz a lényeg. A legkeményebb iskolában is ugyanaz az érettségi mint a trógersuliban.
Szerintem is az lenne a lényeg, hogy az az érettségi meglegyen, aztán kész.De az a suli, ahová járt, ott akkora volt a lazaság, hogy az sem volt baj, ha nem megy be,a tanár lusta volt tanítani,és félt, hogy így érettségin semmit sem fog tudni, ráadásul annak a sulinak a szalagavatójával sem volt megelégedve, ezért váltott sulit.
Itt nagy a szigor, nincs lógás,nagyon kell tanulni, de ez meg a másik véglet!Egyenlőre jól megy neki itt is, de fél a különbözetiktől, mert olyan tárgyból is vizsgázik majd, amit a másik suliban nem is tanultak.Rengeteget kell pótolnia, nehezen győzi.
Most nem tudom, mi lenne célszerűbb, ha vissza iratnám a gyengébb suliba,még mielőtt megírja a különbözeti vizsgákat?Vagy elég akkor visszaíratni, ha kiderül, hogy nem sikerült a különbözeti?
Mellesleg most olvastam egy szabályzatban, hogy különbözeti vizsgára is vonatkozik a pótvizsga lehetőség, nos, erről minket nem tájékoztattak, valóban így van ez?
19 évesen kezdje újra esetleg a 9.-et?Csak hogy jobban áttanulja azt, amire lehet, az életben nem lesz szüksége?Az marhaság!Ugye 2. magad sem gondolod komolyan?
Igen, jó lenne az erősebb suli, de nem minden áron.Manapság úgysem a tudást nézik elsősorban, hanem , hogy meglegyen az érettségi papír.
10.24
Köszönöm a linket.Látom, van ott email címük.Vajon ingyen lehet kérni tőlük mailben tanácsot?Tudsz erről valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!