Igaz, hogy Magyarországon legjobbak az orvosi egyetemek?
Kulfoldon elek, igy a tapasztalatom az, hogy keresett a magyar orvos, tehat igenylik, mint orvost, de mar nagyon sok mas nemzetisegu is dolgozik itt, mint orvos, aki Mo-on vegezte el az egyetemet, szinten tehetsegesek, es elismertek itt. Muhiba mindenhol van es volt, viszont a magyar Orvostudomanyi, Muszaki egyetemeknek mindig jo hire volt, mivel minosegileg jobb, ezert is keresett a mai napig is!
Itt a magyar muhibakrol lett felsorolas, viszont nagyon sok mas nemzetisegu odamegy tanulni, es mas orszagokban fog munkat vallalni, ahol szivesen fogadjak, mivel latjak a diplomajat, hogy Europa-Hungary!
Magyarországon az elméleti képzés nagyon erős. Ezt olyan mondta, aki most Angliában dolgozik.
Viszont a gyakorlat egy nagy rakás szar. Nincs felszerelés, 15en nézünk egy beteget, alig vannak új eszközök.
A németek pl. azt csinálják, hogy első 2 v. 3 évre elküldik az orvosisokat Magyarországra tanulni, aztán visszamennek és befejezik ott. Mert a gyakorlatot jobb, ha ott tanulják meg.
Ha külföldön akarsz dolgozni, felesleges itthon tanulnod.
Főleg ezzel a "röghözkötéssel"...
Viszont arra számíts, hogy ha kint végzed el az egyetemet, akkor nem jöhetsz vissza. Hiába végzel a magyarnál híresebb és jobb egyetemet, nem fogják elfogadni.
Volt már ilyen kérdés, és egy anya írta, hogy a lánya igen neves külföldi orvosit végzett, és Magyarországon nem tud dolgozni, mert azt mondják neki, hogy végezze el itt. Szégyen, de ez van.
Pedig én is olvastam ezt a kérdést amit ma 11:26 írt. Egy anyuka kért segítséget, hogy a lánya külföldön végezte el az orvosit (sőt ár szakorvos volt talán) és haza akart jönni, de nem kapott itthon állást sehol. Azt mondták neki, hogy végezze el itthon is az egyetemet.
Én sem akartam elhinni, aztán kicsit kérdezősködtem magamtól, és számomra az derült ki, hogy féltek az itteni orvosok, hogy egy nyugati országban végzett magyar lány, kitúrja őket a jó kis vezető pozíciójukból.
Nem mondom azt, hogy a legjobb, de az ellenkezőjét sem állítom. Tényeket írok le, az alapján mindenki döntse el, hogy milyen a magyar orvosképzés.
A PTE orvostanhallgatóinak kétharmada külföldi. Olyan külföldi, aki ugyanúgy megfizethette volna a skót, az angol, a francia vagy a német orvosképzést is. Miért jöttek ide a külföldiek, ha nem jó a magyar oktatás?
Külföldön, főleg Angliában 2 kézzel kapkodnak a Magyarországon végzett szakemberek után. Sőt, nem ritka, amikor itthon keresnek fel embereket, hogy Franciaországban ajánlanak neki állást.
2 ok amiért én színvonalasnak tartom a magyar orvosképzést. A legjobbnak nem mondanám, de Európában mindenképpen kiemelkedő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!