Célszerű-e sorrendet változtatni?
Nem egészen értem a logikádat.
Miért kellene előrébb sorolnod azt, amibe nagyobb eséllyel vesznek fel? Ott van neked két középiskola, amibe szeretnél menni, de nem biztos, hogy felvesznek. Majd kiderül. Meg ott a harmadik, amibe jó eséllyel felvesznek. Ha tényleg úgy van, ahogy gondolod, akkor az első kettőbe nem fognak felvenni, a harmadikba viszont igen. Ha előre teszed a harmadikat, akkor is fel fognak oda venni, de a másik kettőbe még akkor sem, ha amúgy sikerülne, mert már felvettek az elsőbe.
Vagy te nem így gondolod?
Én is így gondoltam, egészen addig , amig azt kérdeztem magamtól, hogy mi van akkor ha a harmadik iskola utolsó helyére vagyunk hárman ugyanolyan pontszámmal, a számítógép nem azt fogja választani aki első vagy második helyen tünteti fel az iskolát? Azóta eszem magam mióta két várólistán is ugyanazzal a pontszámmal vagyunk négyen , és én vagyok az utolsó a négy közül.
Amúgy köszönöm , hogy válaszoltok.
Nem, az ilyen vajákolások nem logikusak. A számítógép nem veszi figyelembe, melyik iskolát hányadik helyen jelölted, neki nincsenek érzelmei, hogy "ez a piszok nem is akar bekerülni, menjen máshová" meg "hát, ő nem annyira ügyes, de ha ez az álma, hadd legyen". A besoroláskor csak a pontszám dönt.
Na, de mi van, ha hárman vagytok azonos pontszámmal egyetlen, utolsó helyre? Nos, akkor egyikőtöket sem veszik fel. A létszámnak felső határa van, annál több diákot nem vehetnek fel egy osztályba, kevesebbet viszont igen (egy alsó határig). Ha tehát egy helyre többen vagytok és már nem férnétek be, akkor egyikőtöket sem veszik fel és az adott osztály vagy tagozat eggyel kevesebb fővel indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!