OKJ-s ápolónői képzés vagy diplomás ápolónői képzés?
melyiket választanátok? miért?
és ha lehet kort is írjatok :)
köszi
hát akkor már a diplomás
azért nem mind1
most ez őszinte kérdés?
egy diploma soha nem ér fel egy okj-s oklevéllel
első vagyok
ha komolyan gondolkozol ebben
és meg van az eszed és megvannak a pontjaid egy egyetemhez vagy főiskolához akkor használd ki mert nem fogod megbánni míg az okj-t pár éven belül biztosan megfogod :)
Az okj mellett az szól,hogy hamarabb felvesznek,mint a diplomás ápolót,mivel ugyanazt csinálja mint az okj-s,de többet kell neki fizetni,így nem is alkalmazzák olyan szívesen.Ráadásul az okj csak 3,míg a fősuli 4 év!
A diploma mellett a több fizetés szól és,hogy lehetsz akár egyszer főnővér is,ami megint plusz pénz!
Most azonban azt rebesgetik,hogy a diplomás ápolók fizetését egyenlővé teszik az okj-s ápolói fizetéssel!A kettő közötti fizetés különbség 20ezer ft maximum,nem több!!!Ápolónő vagyok,szóval tapasztalatból mondom.Én az okj-t javaslom!
ha fontos neked, h legyen diplomád, akkor diplomás áp. Illetve mellette szól, h csak 1 évvel több ideig tanulsz, mint az okj-s képzésen, és 1 év + tanulásért diplomás leszel.
Külföldön is talán elöbb el tudsz helyezkedni diplomás ápolóként.
Az okj-st viszont munka mellett is tudod csinálni, estin, tehát dolgozni is tudsz meg tanulni is egyszerre, nem kell eltartatni magad, míg a diplomás ápolóira kevesebb az esély, hogy beiskoláz egy kórház vagy szocotthon, ahol épp dolgozol...hacsak nem okj-s ápoló vagy és kiváló munkaerő...vagy ki kell tudod fizetni a tandíjat, és lenni elég szabadidődnek és akkor csinálhatod nem eüs munka mellett is.
Én munka mellett csinálom az okj-st, míg ha fősulira mentem volna, 4 évig valakinek el kellett volna tartani engem. de erre nem igazán volt jelentkező...el kellett mennem hát dolgozni, és munka mellett csinálni a sulit.
A diploma mellett a több fizetés szól
hát közalkalmazotti bértábla a két besorolás között Brutto 6000 Ft van ,ami nettó kb 1200Ft. Szóval nem nagy különbség.
Kezdő dipl. bsc ápolóként a nettó havi fizetésem min. 180ezer, de a túlórától függően van 200ezer is..
És nem 20ezer a különbség egy OKJ és egy bsc ápoló között..
Ha vannak ambícióid, akkor diplomát csinálsz, a későbbiekben csak ezzel a képesítéssel lehetsz főnővér, vagy tanulhatsz a szakmára épülő msc képzést.. Akár más szakmával is összekötheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!