Mesélnétek a szóbeli felvételitekről?
A Károlyiban voltam angol szóbelin, francia-angol tagozatra jelentkezve.
nekem nagyon jó volt:) Angollal kezdtem, "tell me something special of you"..meséltem a fözőtudományomról, ahhoz kapcsoltam vicces sztorikat:D Aztán miután befejeztem a következő kérdés már az volt, hogy honnan tudok ilyen jó angolul..:D szóval arról beszélgettünk, hogy mindig nézegettem a sorozataimat angolul, tervben van egy angol könyv kiolvasása nyáron, stb.
Aztán the place where do you live..hát meséltem a szobámról:D...
De kb 20 percig beszélgettem az angol tanárral, pedig egy átlag szóbeli 10 perces volt maximum, de az is sok volt, de nem akart elengedni a tanár XD aztán megkaptam az impressive és a succesful jelzőket tőle, szóval ahw, nagyon boldog vagyok:D
Szia!
Én az Apáczaiban voltam, tegnap. Humánra mentem. Két órát voltam bent :O Irodalomból, töriből kaptunk egy-egy feladatot és hagytak időd, hogy kidolgozzuk (1,5 órát :D). Irodalommal kezdtem és nagyon jó fej volt a tanár. Az elején annyira ideges voltam - egyébként egy Móricz novelláról kellett beszélnem - hogy csak mekegtem, makogtam, de utána már belejöttem. :P
A töri tanár is nagyon jó fej volt. Széchenyit húztam, örültem is neki. Elmondtam mindent, aztán beszélgettünk a hobbimról, ilyesmi. Még élveztem is.. :DD
A Madáchban én is voltam, adtak két képet, és egyet kellett választani, az indítja majd el a beszélgetést. Aki haladó nyelvre jelentkezett, annak kellett egy német/angol-feladatot is kitöltenie.
A József Attilában elvileg egy kötetlen beszélgetésből és egy szövegértési feladatból állt a szóbeli. Fel kellett olvasnom egy szövegrészletet, és arról kérdezgettek (úgy tűnik, a maximális pontot meg is kaptam rá) Fontos tanulság, hogy ünneplőben kell szóbelire menni, mivel ott ezt nehezményezték.
Szinyei Merse Pál Gimnáziumban elég érdekes volt a szóbeli, egy képről kellett elmesélnem, hogy vajon miről szólhat, illetve egy szituációt kellett eljátszani. (Ráadásul egy bernáthegyi került szóba, amikor utálom a kutyákat...)
Teleki Blanka szóbelije a történelemre kicsit olyan volt, mintha vizsgáznék. Egy tételt kellett húznom, és arról mesélnem. Kicsit izgultam, mert oda mentem elsőként, de úgy tűnik, jól sikerült, mert maximális pontot kaptam rá.
A Berzsenyiben sokat kellett várni, mert egy kicsit elcsúsztak az időben, így másfél órán át kellett ott ücsörögnünk, míg végül behívtak. Kedves gesztus volt, hogy raktak ki enni-, innivalót, és szimpatikusak voltak a szóbeliztető tanárok is. Egy Kosztolányi-novelláról kellett mesélnem, illetve volt egy történelmi része is. Arra jó pontokat kaphattam, mert azt mondták, érettségi szinten tudom...
Ahogy így olvasom, a többieknek is jól ment, szóval csak hajrá mindenkinek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!