Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mesélnétek a szóbeli felvételi...

Mesélnétek a szóbeli felvételitekről?

Figyelt kérdés
Angol szóbeli :D A verespálnéba és madáchba fogok majd menni :D
2012. febr. 28. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:

A Károlyiban voltam angol szóbelin, francia-angol tagozatra jelentkezve.

nekem nagyon jó volt:) Angollal kezdtem, "tell me something special of you"..meséltem a fözőtudományomról, ahhoz kapcsoltam vicces sztorikat:D Aztán miután befejeztem a következő kérdés már az volt, hogy honnan tudok ilyen jó angolul..:D szóval arról beszélgettünk, hogy mindig nézegettem a sorozataimat angolul, tervben van egy angol könyv kiolvasása nyáron, stb.

Aztán the place where do you live..hát meséltem a szobámról:D...

De kb 20 percig beszélgettem az angol tanárral, pedig egy átlag szóbeli 10 perces volt maximum, de az is sok volt, de nem akart elengedni a tanár XD aztán megkaptam az impressive és a succesful jelzőket tőle, szóval ahw, nagyon boldog vagyok:D

2012. febr. 28. 17:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Húúú de szerencsés vagy :DD Bárcsak velem is ilyen jól menne majd :D
2012. febr. 28. 21:19
 3/7 anonim ***** válasza:
de amúgy a szóbelik lényege, hogy add el magad, légy magabiztos..én is hibáztam nyelvtanilag(bár nem értem, hogy hogy bírtam olyat kinyögni, hogy at the table, amikor álmomból felkelve is tudom hogy on..) de gyorsan kijavítottam, és folytattam. szóval egy hibától ne menjen el az önbizalmad, meg semmi, folytasd tovább magabiztosan:)
2012. febr. 28. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az Apáczaiban voltam, tegnap. Humánra mentem. Két órát voltam bent :O Irodalomból, töriből kaptunk egy-egy feladatot és hagytak időd, hogy kidolgozzuk (1,5 órát :D). Irodalommal kezdtem és nagyon jó fej volt a tanár. Az elején annyira ideges voltam - egyébként egy Móricz novelláról kellett beszélnem - hogy csak mekegtem, makogtam, de utána már belejöttem. :P

A töri tanár is nagyon jó fej volt. Széchenyit húztam, örültem is neki. Elmondtam mindent, aztán beszélgettünk a hobbimról, ilyesmi. Még élveztem is.. :DD

2012. febr. 29. 18:49
 5/7 A kérdező kommentje:
hát majd énis megpróbálok mindent...remélem sikerül úgy mint nektek :) kicsit izgulok :/
2012. febr. 29. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyugi! :D Majd írd le hogy ment! :)))
2012. márc. 1. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
61%

A Madáchban én is voltam, adtak két képet, és egyet kellett választani, az indítja majd el a beszélgetést. Aki haladó nyelvre jelentkezett, annak kellett egy német/angol-feladatot is kitöltenie.

A József Attilában elvileg egy kötetlen beszélgetésből és egy szövegértési feladatból állt a szóbeli. Fel kellett olvasnom egy szövegrészletet, és arról kérdezgettek (úgy tűnik, a maximális pontot meg is kaptam rá) Fontos tanulság, hogy ünneplőben kell szóbelire menni, mivel ott ezt nehezményezték.

Szinyei Merse Pál Gimnáziumban elég érdekes volt a szóbeli, egy képről kellett elmesélnem, hogy vajon miről szólhat, illetve egy szituációt kellett eljátszani. (Ráadásul egy bernáthegyi került szóba, amikor utálom a kutyákat...)

Teleki Blanka szóbelije a történelemre kicsit olyan volt, mintha vizsgáznék. Egy tételt kellett húznom, és arról mesélnem. Kicsit izgultam, mert oda mentem elsőként, de úgy tűnik, jól sikerült, mert maximális pontot kaptam rá.

A Berzsenyiben sokat kellett várni, mert egy kicsit elcsúsztak az időben, így másfél órán át kellett ott ücsörögnünk, míg végül behívtak. Kedves gesztus volt, hogy raktak ki enni-, innivalót, és szimpatikusak voltak a szóbeliztető tanárok is. Egy Kosztolányi-novelláról kellett mesélnem, illetve volt egy történelmi része is. Arra jó pontokat kaphattam, mert azt mondták, érettségi szinten tudom...

Ahogy így olvasom, a többieknek is jól ment, szóval csak hajrá mindenkinek! :D

2012. márc. 10. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!