Egy egyetemen bármennyiszer meg lehet bukni ha fizetek?
Kedves (gondolom) aktatologató hozzászóló!
Számokon lehet vitatkozni de ilyen módszer akkor sincs máshol legfeljebb 1-2 helyen még, elnézést hogy nem emlékeztem pontosan nem az számít hogy 21 vagy 30 hanem hogy van ilyen...... Az elv.....
Ezeket a szabályzatokat mindig az adott egyetem ülésén fogadják el, módosítják a tárgyfelvételek, vizsgák számát,kirúgások okát stb. Így nem is értem a felsőoktatási törvénynek mi köze van hozzá.
Ha mégis neked lenne igazad és a felsőoktatási törvény meghatározza kit rúgnak ki és miért, akkor mégis miért vannak eltérések az egyetemek között? Egyik helyen így van , másikon úgy? Nem tartod ezt kicsit furcsának? :)
A BME-s dolog amit írtam itt van (5. oldal legeslegalul):
Hogyha olyan nagyon hozzáértő vagy olvasd el a Debreceni Egyetem szabályzatát. Hogyha bebizonyítod nekem hogy vannak korlátok, azaz nem kaphat minden hülye diplomát pénzárt cserébe akkor igazat adok neked és mélységesen bocsánatot kérek! (A DE csak 1 példa volt vannak még ilyen helyek....)
Egyébként te TO előadó mágus vagy? Vagy hogy érted hogy ez a munkád?
Elég baj az szerintem hogy nem értesz ahhoz amivel minden nap foglalkozol.
Már lediplomáztam....
Amúgy a kérdező a jelenlegi helyzetet kérdezte, nem azt hogy mi lenne ha vagy mi lesz majd.......
Nem vagyok frusztrált, csak nem értek egyet olyannal akinek EZ A MUNKÁJA , még dicsekszik is vele még sincs képben.....
Majd ha az egyetemek elfogadják az ülésen ha szükséges és beépítik a saját szabályzatukba (vagy legalábbis ott olvasható lesz), onnantól kezdve lesz neked igazad addig nem!
Attól függ, van egy olyan dolog, hogy kredit elismerés.
Vagyis nulláról nem kell kezdeni, csak onnan, ameddig ők be tudják számítani az eredményeidet.
Ha ugyanarra a szakra mész akkor akkreditáltatni kell az addig megszerzett krediteket, ennél az a szabály ha a 2 tárgy tematikája legalább 75%-ban megegyezik akkor elfogadják és nem kell újracsinálnod.
Általában amit tudnak azt elfogadnak jó szándékkal.
A 0-ról semmi esetre sem kell újrakezdeni sehol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!