Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szakra, karra, egyetemr...

Milyen szakra, karra, egyetemre menjek?

Figyelt kérdés
Főleg matekból és fizikából vagyok jó, nem szeretek magolni és szeretnék majd egy értékes diplomát, amivel könnyen elhejezkedhetek egy jólfizető állásban?
2012. febr. 18. 12:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi de elkeserítelek ami értékes diploma és nem büfé szak ott magolnod kell méghozzá sokat mindegy mire mész.

Ilyen erősségek mellé egyébként a műszaki kart ajánlom, abban lesz munkád, nincs túltelítettség.

Pontos szakot nem írok van jó pár, lesd meg a felvi.hu-t.

2012. febr. 18. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Műszakin belül a gépészt, villamosmérnököt ajánlom. Szerintem ezekkel a legjobb az elhelyezkedési lehetőség.
2012. febr. 18. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Matekkal és fizikával a leghasznosabb diploma az elméleti fizikusi, azzal tuti lesz munkád mert hiány van belőle, és nagyon sokat keresnek, illetve sok lehetőségük van elhelyezkedésre. Fizikán magolni nem nagyon kell, csak "addig nézni a dolgokat, míg meg nem érted", ami néha jó sok órát vesz igénybe.
2012. febr. 18. 13:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Így szerintem semmilyenre, hogyha ezek a legfőbb motivációid, hogy jó fizetés, és könnyű, gyors elheLYezkedés.

Arra menj, ami érdekel.

2012. febr. 18. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

öcsém hasonló kvalitásokkal ELTE Programtervező informatikusnak (volt Porgramtervező matematikus) tanul (viszont tényleg jó kell lenned,)

Én gyengébb kvalitásokkal (ok. mindkettőből tanulószinten versenyekre jártam, de bizony-bizony voltak gyengeségeim) építőmérnöknek tanultam (nem bántam meg)

A villamosmérnöki sem rossz választás-de ha tényleg nagyon jó vagy, akkor az elsőt ajánlom leginkább..

2012. febr. 18. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy valami természettudományi, informatikai vagy mérnöki kar kell neked, bár a mérnökin belül azért nem teljesen mindegy, hogy melyik.

Villamos- és gépészmérnökként egész biztosan el tudsz helyezkedni rövid időn belül, informatikusként (főleg programozóként) szintén. De nagyon érdemes már az egyetem alatt szakmába vágó diákmunkát végezni, mert nagyban megkönnyíti az elhelyezkedést.

Szerintem nézd át a különböző képzések tantárgyait, azok leírásait, hogy nagyjából képet kapj, hogy mit kell tanulni és az alapján dönts.

2012. febr. 18. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!