Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pszichológia szakra nem elég...

Pszichológia szakra nem elég a pontszámom, ajánlanátok olyan szakot ami hasonló vagy tanítanak pszichót?

Figyelt kérdés
Alapképzésre,levelezőre gondolok és minden olyan szak érdekelne ami evvel kapcsolatos.(~278 a pontszámom.)

2012. febr. 15. 16:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

SZOCIÁLPEDAÓGIA ALAPSZAK

A társadalomtudományi képzési terület szociális képzési ágán belül a szociális munkás alapszak mellett a szociálpedagógiai alapképzési szak nyújt diplomaszerzési lehetőséget. A szociálpedagógus hivatást azért hozták létre, hogy képzett szakemberek nyújtsanak segítő kezet elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztály tanulási, szociális és mentális problémáinak kezelésében, megoldásában és a „problémás” fiatalok és társadalmi környezetük közötti viszony helyreállításában. A képzés során a jelöltek megismerkednek a szociálismunkás-képzéshez hasonlóan a társadalomismereti, társadalom- és szociálpolitikai, pszichológiai, jogi igazgatási, egészségügyi és pedagógiai ismeretek alapjaival. Megtanulják a munkájukhoz szükséges információk elérhetőségének útját, a hasznosítható információforrások körét és a különböző társadalmi és szociális problémákra, veszélyeztető tényezőkre utaló jelek felismerését.

szociológia

Az alapszak képzési célja, hogy olyan szociológiai szakemberek kerüljenek ki a képző intézményekből, akik elkötelezettek a humanisztikus értékek iránt, megfelelő társadalomkritikai érzékkel rendelkeznek, széles körű társadalomelméleti, társadalomtörténeti, szociálpszichológiai, elméleti és empirikus társadalomkutatási, informatikai módszertani ismeretekkel rendelkeznek.

2012. febr. 15. 18:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Melyikkel lehet a legjobban elhelyezkedni? (Vidéki vagyok.)
2012. febr. 15. 18:32
 13/17 anonim ***** válasza:
sze-btk: szociológiához mit szólsz? a szocped. nem jó szak
2012. febr. 15. 19:57
 14/17 anonim ***** válasza:
bocsi szte nem sze
2012. febr. 15. 19:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Mostmár totál összezavarodtam. De azért köszi mindenkinek a segítséget,még várok válaszokat...
2012. febr. 15. 20:02
 16/17 Joola ***** válasza:
én pl mikor nem vettek fel pszichóra, kimentem egy évre Skóciába, aztán kijavítottam néhány érettségim (némi pénzért lehet), meg angolból emeltet tettem, és megpróbáltam megint.
2012. márc. 20. 08:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Andragógiára is 400-on felüli pontszám kell...
2012. máj. 19. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!