A most folyamatban lévő nappali tagozatos egyetemi tanulmányaimat következő félévtől át lehet-e tenni levelezőre és hogy kell azt elintézni?
Levelezősként a levelezős órákat kell majd felvenned, jobb esetben ugyan azok a tanárok, ugyan azok a követelmények, csak más időpontokban vannak, mint a nappalis órák.
Én tavaly voltam ebben a helyzetben, mint te, az átjelentkezéshez több nyomtatványt is ki kell tölteni, az egyik egy tagozatváltási kérelem, a másik pedig egy kreditátviteli kérelem, olyan táblázat, ahova a nappalin elvégzett tárgyakat és annak a levelezős megfelelőjét kell beírogatni (tárgykódok eltérőek), nekünk ezt e 2 papírt a szak holnapjáról lehet letölteni, és a TO-ra kell bevinni.
Elvileg a tanárok leellenőrzik, hogy tényleg megcsináltad-e azokat a tárgyakat, amiket a kreditátviteli kérelembe beírtál.
Az átvitel tárgyanként 1000 Ft nálunk, szóval nem olcsó.
Pár nap/hét után kaptam a Neptunban egy értesítést, hogy átsoroltak levelezőre, kiírták a befizetendő x ezer Ft-ot a kreditátvitelért, amit pár napon belül be kellett fizetnem. Innentől ugyan úgy ment minden, mintha nappalis lennék, tárgyfelvételkor csak a levelezős időpontokat dobta ki a rendszer (csütörtök este, pénteken és szombaton voltak óráim, de minden tárgy 3 hetente). Ugyan azokat a tárgyakat vehettem fel, amiket nappalin is felvettem volna, de lehetséges, hogy lesz olyan tárgy, amiből nappalin lenne keresztfélév, levelezőn nincs, vagy fordítva.
Mindenképpen menj be először a TO-ra és érdeklődd meg, hogy milyen papírok kellenek a tagozatváltáshoz, mert lehet, hogy nálatok ez másképpen működik.
OE-RKK-s vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!