Kollégiumi kérdés. Ha nincs egy választott (budapesti) gimnáziumnak kollégiuma, mi a teendő? (Szent László Gimnázium)
Figyelt kérdés
Személy szerint a Szent Lászlót néztem ki... kőbányai, elég neves iskola. :] Sajnos viszont nincs kollégiuma, én pedig Budapesttől olyan 140-150 km-re lakom. Hogyan oldható meg? Szent Lászlósok, írjatok, légyszives!
Előre is köszi. :)
Lilla, 13/L
2012. febr. 10. 18:30
11/14 anonim válasza:
Nekem van egy évfolyamtársam a Lászlóban, ő is az Uzsoki Kollégiumban van. Egyáltalán nincs messze a Lászlótól, egy villamossal kell menni.
12/14 anonim válasza:
Amúgy az Uzsokiban az a jó, hogy ott (hagynak tanulni) nincsenek kötelező foglalkozások - mint a legtöbb nagyobb kollégiumban -, cserébe persze elvárják, hogy jól tanulj.
Mondjuk egyéniség kérdése. Ha te a nyüzsgőbb, koedukált életet szereted válassz nagyobb kolit, ha viszont kisebb, barátságosabb, otthonos közvetlenebb környezetet szeretnél, akkor az Uzsokit ajánlom.
13/14 anonim válasza:
A Kós Károly koli nagyon vacak környéken van, úgyhogy mint pesti nem ajánlom. Van mellette egy nagy Tesco tele csövesekkel, ill. sötétedés után nem túl biztonságos a környék. A Szent László meg kb. annyi onnan, mint az Uzsokiból, ami viszont nagyon szép, biztonságos, zöldövezeti helyen van és tényleg én is csak ajánlani tudom - a 30 perc nevetségesen kevés pesti viszonylatban, én több mint 1 órát utazok, szerintem ennyi az átlag iskolába-munkahelyre. Zuglóban még egy koli van zöldövezeti, biztonságos helyen, a József Attila - innen viszont már tényleg picit többet kellene utaznod a Szent Lászlóba (de pesti viszonylatban még mindig közel van). Mindkét említett koliban volt. oszttársaim laktak, mindkettőt szerették, de a Józsefben tényleg voltak kötelező foglalkozások, ami azért nyűg. A suliválasztással kapcsolatban pedig: a Szent Lászlónak esetleg a nyelvoktatása lehet az, ami kiemelkedő, de van ezer másik pesti iskola, ami nagyságrendekkel jobb nála (pl. Fazekas, Apáczai, Szent István, Radnóti, Veres Pálné, Eötvös).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!