Tanító, óvodapedagógus vagy pedagógus szakra jelentkezzek?
Örülnék ha tapasztalataitokkal segítségemre lennétek a választásban.
Nálam talán a sorrend,az úgy van,ahogy írtam.De érdekelne mások véleménye is,akik akár egyik akár másik szakon megfordultak,elvégezték,élnek vele...stb
Elhelyezkedés szempontjából is számít,melyikre nagyobb a kereslet,avagy minden más hogy hol,mit lehet tanulni.:)
szia,nekem irtál privit.itt válaszolok.
a tanító szak nem egy nagy valami.könnyű,olyan tárgyak vannak amik gimnáziumban is kb.matek,magyar,tesi,ének,rajz,környezet,tehát amiket tanítani is fogsz,plusz rengeteg pedagógia,pszichológia,ebből a 2-ből összevont szigorlat is van. Van tanítási gyakorlat is,minden tárgyból,és a végén egy záró tanítási gyakorlat ami most nem tudom h pontosan mennyi,de talán 1 vagy 2 hónap,amit egy iskolában kell csinálni.Elhelyezkedni nem lehet vele,egyáltalán.Max ha van protekciód,nagyon nagy szerencséd,mert jókor jó helyen vagy.Viszont bébiszitterkedhetsz vele.Mondjuk az más kérdés,hogy abból meg élj meg,ha tudsz.De a pedagógia még rosszabb ebből a szempontból.Ha valamire kiváncsi vagy még,kérdezz!
A tanitói diplomában az szerepel,ohgy tanitó
Amire te gondolsz az nem külön szak hanem müveltségi területnek hívják. S ez szerepel még a tanitó mellett pl tanitó zenei müveltségi területtel.
Müveltségi területet 1-et leht választani ingyen.. ha 2-t akarsz a második fizetős.
Az óvónő is ilyen sokan elvégzik kevés a munka.
Sima pedagógia azért nem jó,mert mindlehol valamilyen speciális részt kérnek.. és az új életpálya modell meg már el sem fogasja int végzettséget.
Most arra kezdek rájönni,hogy a pedagógia szakon több lehet a pszichológia?... A tanító képzésen tényleg csak a 6-12évesekre vonatkoztatva tanulnak pszichológiát a hallgatók? Mert Engem ez a része érdekelne egyébként jobban,átfogóan.
Ha két tárgyat szeretnék az fizetős? Ez mit jelent? Eleve költségtérítésesre megyek... Egyébként a tesit és a rajzot szerettem volna,szerinted melyik lehet érdekesebb mármint az iskolában tanultak alapján?
Köszi nagyon!
Egyébként abból következtettem arra,hogy a pedagógia szak több pszichoval foglalkozhat,mert:
3. Képzési terület: bölcsészettudományi
4. Képzési ág: pedagógia és pszichológia
S jobb oldalt a "hasonló szakok"nál ott a pszichológia (erre a szakra egyébként a pontjaim miatt nem jelentkezhetek).
Míg a tanítónál:
3. Képzési terület: pedagógusképzés
4. Képzési ág: óvodapedagógus, tanító
Csak ezt hozzá akartam fűzni,hogy érts.:)
Én értlek, csak te nem értesz sokmindent
A vizuális nevleésben nincs grafológia.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!