Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Baj az ha egyetemen csak 22...

Baj az ha egyetemen csak 22 kreditet vettem fel?

Figyelt kérdés
Az ajánlott az 30. De én csak ennyit tudtam felvenni. Történhet valami ez ügybe? pl.: Átrakhatnak költségesre?
2012. febr. 9. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem baj, de figyelj arra, hogy egy év alatt összejöjjön a minimum határ, mert különben áttesznek költségesre. Ez nálunk KÉT félév alatt 30 kredit, máshol lehet más.

Emellett pedig, ha "tartósan" ennyivel kevesebb kreditet veszel fel, akkor végül nem fogsz időben végezni, mert nem lesz elég kredited. Tehát 30 az ajánlott, akkor ha most csak 22-t tudsz vagy akarsz felvenni, akkor következő félévben érdemes azt a 8-at behozni, amivel most lemaradsz.

2012. febr. 9. 19:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez iskolától és az ott lévő szak tantervétől is függ. Pl ELTE-n TTK-n annyi a megkötés hogy első 3 félév alatt 36 kreditet kell összeszedni, hogy ne szűnjön meg a hallgatói jogviszonyod és 2 félév alatt 27-et hogy ne tegyenek át költségtérítésesre.
2012. febr. 9. 21:01
 3/3 A kérdező kommentje:
rendben. Holnap bemegyek a TO-ra megkérdem mizu.:D Azért köszönöm a válaszotokat.
2012. febr. 9. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!