Miért van az, h évről évre egyre egyszerűbb az érettségi? Idén egy középkategóriás 6. osztályos is át tudott volna menni. Nevetséges!
Melyiken?
A magyar szerintem tényleg nevetségesen könnyű volt. Azért a matekkal már meggyűlne a baja egy 6. osztályosnak, a történelemről meg ne is beszéljünk. A többit már korábban előrehozottként megcsináltam. Szerintem egyáltalán nem volt könnyű a matek és a történelem, habár kitűnő tanuló voltam mindig is (és a matekom 98%-os lett). És az egy dolog, hogy valaki átmegy, sok diáknak nem arról szól az érettségi, hogy átessen rajta, sőt még az ötös sem elég, hanem a százalék számít. Nem mindegy, hogy 90%-osra vagy 95%-osra írja meg valaki, mert továbbtanulásnál ez akár 10 pontot is jelenthet. Szóval nyugalom. Attól, hogy a kettes szintet könnyű elérni, még lehet nehéz az érettségi, mert a diákok egy jelentős hányada nem a kettesre hajt. Persze ez csak az én véleményem. És ez még csak az írásbeli. Van még szóbeli is, amire azért már nem elég, ha odamegy valaki, aztán lesz ami lesz, hanem ott már kell tárgyi tudás is.
"Át tudott volna menni, de nem mindenkinek a kettes a cél :)"
Ok, persze, jogos :) Azért írtam "átmenni"-t, mert 6.-os gyereket írtam, de ha 8.-ost írok, akkor lehetett volna "5-öst kapni" is :)!
Pl. az a gráf-rajzolós feladat, az egyenletmegoldás és a logaritmusos feladat nevetséges volt (ezek jutottak eszembe hirtelen). A második részből pedig a statisztikás példa..
Jó, általánosban nem tanítanak logaritmust, de hatványt igen, szóval kb. 5 perc lenne megértetni egy 6.-ossal a lényeget ilyen szinten..
Jó, értem, h mindenkit át akarnak lökdösni az érettségin, aztán feljebb majd differenciálnak a százalék alapján, de akkor is úgy gondolom, h van egy szint, ami alá már nem szabadna vinni a feladatsort, mert nevetségessé tesszük magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!