Milyen egyetemi szakokat ajánlanátok, amikkel jól el lehet helyezkedni, és jól is fizetnek?
Hát ez még mindig nem valami sok infó, de ezek a humán irányzatok vannak:
Bölcsészet, Gazdaságtudományok (bár ezezk inkább a humán és reál között vannak, vannak elég matekos szakok is), Jog és Igazgatás, Művészet, Művészetközvetítés, Nemzetvédelem és katonai (ebbe mondjuk nem vagyok biztos, szerintem ide tartozik, de lehet, hogy nem), Pedagógia, Sporttudomány, Társadalomtudomány
ma 17:04
Ezek közül a Gazdaságtudomány érdekelne főként.
Ezen belül tudsz javasolni szakokat, ami humános is?
Valamennyi matek, és mikro-makro mindegyikben van, ez a minimum. De amelyikben kevés, azokra sajnos azt kell mondjam, annyit is érnek.
Ezen szakok közül lehet választani, olvasd el a leírásukat.
A 3 közgazdasági képzés az jó. Az üzletiben vannak olyanok, amikre nem érdemes menni, pontosabban nem, vagy csak nagyon nehezen kerülsz jól fizető állásba. Ilyenek például az emberi erőforrások, kereskedelem-marketing, turizmus-vendéglátás.
De egyik szakkal sem, nem csak a gazd. tudományokon belül, hanem összességében nem garantált a jó fizetés. Tudás kell és megfelelő személyi képességek. Tehát nem úgy megy, hogyha te megcsinálod a pénzügy-számvitelt, akkor te kapásból gazdag könyvelő leszel. Alul kell kezdeni, és ha elég jó vagy, akkor juthatsz jól fizető pozícióba.
Ezt nem tudom, mondom olvasd el a szakleírásokat.
Gondolom a közgazdasági sokkal-sokkal matekosabb, míg az üzletiben az enyhébb matek mellett van vállalatirányítás, külker, ilyen-olyan menedzsmentek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!