Nah jó akkor itt sztem le is zárhatjuk a témát.Szerintem igenis nehéz,lehet neked 200 az Iq-d,az enyém szerintem csak átlag kategória.Nekem nehéz és kész.Attól,hogy én levelezőn végzem még nincs joga senkinek sem lenézni.Belőled biztos jó főnök lesz,ahhoz hogy lenézd az embereket már megvan a képességed:)
2009. jún. 9. 12:11
12/18 anonim válasza:
Én nem lenézem az embereket, hanem a tapasztalataimat írtam le. Amire lenéző válaszok érkeztek (érdemes megnézni a hasznossági százalékukat...) innen sikerült egy bizonyos konzekvenciát levonnom. Azt elfogadom, hogy vannak emberek, akiknek nem fekszik a jog (én is ebbe a kategóriába tartozom). Se nincs átlagon felüli íkúm, se nem vagyok zseni. De akinek a jog nehézséget okoz, annak lehet tán más szakot kéne választania....
2009. jún. 9. 14:03
13/18 anonim válasza:
Sziasztok!
Bár én nem a PTE-re járok,(nappalira) de látom, hogy mekkora különbség van. Sok szóbeli vizsga együtt van a levelezősökkel, és hát mit ne mondjak, azért nem kicsit érzékelhető, hogy mennyivel kevesebbet követelnek a tőlük a tanárok. Legutóbb csak ámultam, amíg írtam a vázlatomat felelés előtt. A levelezős hölgy úgy átment, hogy a legalapvetőbb dolgokat nem tudta, a következő (nappalis) meg valami kicsi dolgon fennakadt, ő meg persze megbukott. Sok tanár túlértékeli a "levelező tagozat" szót, és ezt nyiltan ki is nyilvánítja. Mellesleg nappali mellett nagyon sok ember dolgozik, és is heti 3 napot ráadásul éjjel.Ez se sokkal könnyebb, emellet naponta bejárok, és nem nagyon érzékelem, 1-2 tantárgyat kivéve, hogy sok értelme lenne, mert vizsgán nem nagyon veszem hasznát, annak ellenére, hogy szorgalmi időszak alatt is rendszeresen tanulok.
2009. jún. 9. 14:24
14/18 anonim válasza:
Köszi utsó válaszoló, hogy kicsit erősítetted a mi táborunkat is. ezért döntöttem én is a külföldi nappali mellett, egyéni tanrenddel otthon. Mert értelmét nem láttam, hogy bementem, felnyitottam a könyvet és az ujjammal vezettem a tanár óráját.... Elolvasni itthon is megy egyedül... 0 plussz, amit az előadáson kapsz (leszámítva egy-két erőltetett humort, amin az elöl ülőknek muszáj nevetni)....Volt egy vizsgám, megkérdezték a levelezőst mi a különbség a szándékosság és gondatlanság között? Ö-ű-ö... na jól van kollega Úr nézzük tovább... (Én ha elrontottam egy és vagy-ot kivágtak...)
2009. jún. 9. 16:00
15/18 anonim válasza:
Nem tudom a jogász szak milyen, de nálunk a levelezősöktől szóról szóra ugyanazt követelik amit a nappalisoktól is. Mindkét tábor egyszerre vizsgázik és mivel nappalisok közt vannak barátaim tudom hogy a tesztlap is egy és ugyanaz. A különbség annyi, hogy nekünk fele annyi idő alatt és könyvből kellett elsajátítani. Nekik meg az órai jegyzetből. Itt nálunk a levelezős és nappalis diploma közt nincs különbség, ezért is veszik mindkettőt egy kalap alá nem kis szigorral.
2009. aug. 30. 09:10
16/18 anonim válasza:
Kedves Levelezősöket lenéző akárki!
Én a PTE-n levelezőn végeztem, és ahányszor vizsgáztam, én inkább pont fordítva tapasztaltam, hogy segg hülyék voltak a nappalisok. Államvizsgán polgári jogból a nappalisok nagy része hatodszorra!!!! volt. De egyéb vizsgákon is tapasztaltam. Mellékesen több időt töltenek velük a tanárok, jobban ismerik őket és nemegyszer hallottam a tanár szájából, hogy "Jajj Zsuzsikám, hát te ezt tudod, órán tudtad, na jó ezt most betudom a stressznek." Erről ennyit. Én levelezősként vért izzadtam és nem azért, mert hülye vagyok.
2013. jan. 27. 06:21
17/18 anonim válasza:
Nálunk Szegeden is ugyanez a helyzet amit már az előttem lévők is írtak. Talán annyival egészíteném ki, hogy nappali tagozaton is vannak hihetetlen sötét emberek, de levelezőn az ilyenek aránya sokkal jelentősebb. Vizsgáztam én is levelezősökkel, hihetetlen milyen alapvető dolgokat nem tudtak (pl. családi jogból), és még így is átmentek kettessel hármassal. Engem, és évfolyamtársaimat ennyi tudással úgy vágtak volna ki hogy lábunk se éri a földet, sőt lett volna bennünk annyi önkritika hogy be se megyünk így vizsgázni. Emellett pl. polgár vizsgánál is gyakran előfordul hogy egy levelezős se jut túl az írásbeli rostán, sokszor közülünk se sok ember, de legalább nem nulla az arány...
De! Persze vannak kivételek, kerülnek ki remek szakemberek a levelező évfolyamról is, tehát ne értsetek félre, aki becsületesen tanul, az ott is összeszedheti ugyanazt a tudást!
2013. febr. 1. 00:00
18/18 anonim válasza:
Bár régi a kérdés, de az ötödiknek üzenem... Nem nézed le a levelezősöket, de "egyszerűen sötétek és fogalmuk sincs, hogy mi a különbség nappali és levelező között". Ez mi, ha nem lenézés és általánosítás?! Szóval ha egy orvos másoddiplomának elvégzi levelezőn a jogot, akkor egy hülye, egy sötét lyuk, csak mert levelezőre jár. Gratulálok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!