Alkalmazott közgazdaságtan alapszak, hol?
Figyelt kérdés
Az ELTÉ-n és a Corvinuson gondolkozok. Melyiket érné meg jobban választani?Azt hallottam, hogy az ELTÉ-n nagyon jó ez a szak, a Corvinus meg végülis az egykori Közgáz.Államilag támogatott az új keretszámok miatt valószínűleg nem leszek(bár jó lenne), de a költségtérítésesre szerintem mindkettőn lesz elég pontom.2012. febr. 1. 18:03
1/8 anonim válasza:
Corvinus. Te mondtad meg a választ, az A Közgáz. :)
ELTE nem a közgázképzésről híres, szóvla sztem ne azt válaszd.
2/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszod!
2012. febr. 1. 23:49
3/8 anonim válasza:
ELTE nem a közgáz képzéséről híres? Az ELTE-n csak egy szak van és az igen is híres arról, hogy jó. Én is ELTE-n tanulok alkalmazott közgázt és akinek mondtam és kicsit is követei a gazdasági életet az mind elismerően bólogatott :) Corvinussal az a baj, hogy megmaradt a régi "Közgáz" szinten. Tanáraik nem igazán képesek újítani, sokszor a könyv idősebb mint a diák. Nem mondom, hogy mindegyik tanárra igaz, de egy igen jelentős hányadukra sajnos. Magyarországon a gazdasági képzések csapnivalóak, nekünk viszonylag fiatal tanáraink vannak, akik mostanság PHD-ztek neves külföldi egyetemeken (Yale, Connecticut etc.) és teljesen új szemléletet hoznak a magyar közgazdasági képzésbe. Azokat a tankönyveket használjuk, mint a például a Harvardon(első évben fordításban, majd fokozatosan áttérve az angol szakirodalomra) , ezért lehet, hogy sokkal jobb arányban vesznek fel külföldi egyetemekre minket, mint másokat.
4/8 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz: ha AK, akkor mindenképp ELTE! Ne ijesszen meg, hogy fiatal a képzés.
Itt olvasgathatsz róla: [link]
5/8 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm a válaszotok! A második válaszolótól kérdezném, hogy milyenek a diáktársak, milyen a közeg az ELTÉ-n?
2012. febr. 12. 19:14
6/8 anonim válasza:
Mivel 50fős évfolyamok indulnak, ezért nagyon összetartó. Ez a létszám is megvan bontva órákon 2-3felé. Így 17-25fős csoportok vannak, mindenkit ismerni fogsz már a 3-4. héten. Mi gyakorlatilag együtt írjuk az összes házit, ha nehezebb anyaghoz érünk, akkor összeülünk 5-10 emberrel akinek nem megy és segítünk. Magán a TÁTK-n egy évfolyamon 400-500 ember van, ebből következik, hogy ott mindenféle ember van. Sok közös program van velük is, többek között szoktak lenni táborok szünetekben, ahol össze tudsz ismerkedni velük. Ezt leszámítva 3 közös óránk van a TÁTK-sokkal a 3 év alatt, azok is csak választhatók, így kicsit el vagyunk különítve tőlük tantervileg. Pár választhatót leszámítva a többi órát kifejezetten az ELTECON számára dolgozták ki, így szervesen összefüggnek és egymásra épülnek. (Ergo nem lesz olyan, hogy valamit kétszer tanítanak vagy olyan dolgokra hivatkoznak, amit nem vettél még.)
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. febr. 15. 17:45
8/8 anonim válasza:
ELTE-n mégis csak ez az egyetlen közgáz szak, nincs olyan jó tanári gárdája mint azt próbálják nyomni. Itt az öreg tanárok pedig a gazdasági elitbe tartoztak valaha és elég jól át tudják adni megszerzett tudásukat, ELTE-n meg a fiatalok, ahogy előttem szólók is mondták, most PhD-ztek, visszaadják a könyveikből tanultakat, miközben ez egy gyakorlatiasabb szakma. Tény, hogy BCE is lehetne gyakorlatiasabb, de ha nem vagy megelégedve az alapszakkal, felvehetsz SPM/SKM programot amivel emelt óraszámban tanulsz sok tárgyat, illetve szakkollégiumba is jelentkezhetsz, ahol a legjobbak fognak körülvenni, kurzusaikon valós gazdasági problémákat vizsgálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!