Tud-e valaki jót írni az erzsébeti Kossuth Gimnáziumról?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Nem szabad átsiklani a negatív kritikák felett, mert azok is eléggé valósak és sokatmondóak. :S
Ezt ki mondja? És melyik tagozaton? Oda jártam, de egyáltalán nem volt általános, hogy legalább 1 felsőfokkal távozzon mindenki az "emelt" óraszámok ellenére. Sőt, inkább ufó volt, ha valakinek volt felsőfokja (A-n és B spanyolos részén főleg). Nagyon max. 2 középfok, de azért az már emberesnek számított, és pár hetes kocsmatúrával kellett megünnepelni ezt a hatalmas sikerélményt. Ha pedig felsőfokod ÉS középfokod is volt (term. 2 nyelvből) akkor valami befordult kis güzü lehettél. De az is hótziher volt, hogy ehhez járnod kellett magántanárhoz, tanfolyamra. Szerintem baromira tanárfüggő az egész. Spanyolosok közül nem egy volt, aki semmilyen nyelvvizsgát nem tett le, sőt, talán a többség ilyen volt. Ismerős saccolása szerint kb. 16 emberből 5-nek volt ott akármilyen.
Ezek a német kéttanra nem vonatkoznak, ott általában kipréselték az emberből a német felsőfokot (DSD), bár még mindig sokkal jobb iskolának minősül a Német Nemzetiség összességében.
A nyelvekért én nem választanám a KLG-t, és igazából semmi másért sem. Ha valaki a nyelveket pártolja, biztos, hogy kéttannyelvűbe küldeném kb. az alábbi rendszer szerint:
Angol - Karinthy
Német - Német Nemzetiségi
Spanyol - Károlyi, bár szerintem idióta, aki a spanyolt ilyen szinten megtanulja az angol ellenében, már elnézést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!