Nemzetközi tanulmányok ElTE vagy Corvinus? Vélemények?
Egyiken se. De tényleg! Egyiken se!
Nem azért mert lenézem a szakot, én is arra jártam és hát.. semmi értelme, de tényleg. Tanulsz egy kis jogot, egy kis gazdaságot, egy kis nyelvet, egy kis igazgatást.. Mindenhez hozzá tudsz szólni, de semmiből nem lesz kiemelkedő tudásod, amire a közeljövőben támaszkodni tudj.
Nem könnyű, egyáltalán, a ponthatár is az egekben, tavaly pl 450 körül volt a Corvinuson, idén meg még magasabb a felsőoktatási törvénymódosításnak köszönhetően, mivel eszméletlen szigorításokat vezettek be.
Éppen ezért, alig lesz államilag támogatott tanuló, úgyhogy ha neked sikerül mégis elérned a horribilis pontokat, akkor javasolnám, ne a netán, b_ssz el 3 évet, mert sajnos kitörölheted vele... DIplomatákat képeznek főként, de az kihalásos alapon működik, éppen ezért egy kemény, 10-20 évig tartó szamárlétrát kell végigjárnia az összes végzettnek és kb 5%-uk tud majd elhelyezkedni ezzel a diplomával. Tényleg ne menj, nem éri meg!
Ez nem teljesen így van,ahogy a fentiek leírták.
1. A BCEn jobb ez az oktatás, volt külügyminiszterek, diplomaták oktatnak. Az országban itt a legjobb a nemzetközi tanulmányok szak.
2. Szerintem munkatapasztalat kell és nyelvtudás is. De ez a többi diplomához is kell.
Nem csak diplomatának lehet ezzel menni. Önkormányzatokhoz, nemzetközi szervezetekhez, Uniós ügyekkel foglalkozni.Bár talán a mesterszakkal együtt többet ér, tehát egyben az öt év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!