Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyarországon hogyan lehet...

Magyarországon hogyan lehet valakiből ókortörténész?

Figyelt kérdés

2012. jan. 27. 18:44
 1/6 anonim válasza:
sehogy
2012. jan. 27. 18:51
 2/6 A kérdező kommentje:
ezt hogy érted hogy sehogy?
2012. jan. 27. 18:53
 3/6 anonim ***** válasza:
pl. Elmész az ELTE-BTK Történelem BA képzésére, utána jelentkezel MA képzésre, ott lesz Ókor szakirány. :)
2012. jan. 27. 19:09
 4/6 A kérdező kommentje:
értem köszi
2012. jan. 27. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Annyit tennék hozzá bölcsészszakosként, hogy nem kell feltétlenül az ELTÉ-re jelentkezned ehhez. A mesterszakra később kell jelentkezni, és ott a lényeg, az, hogy pl. történelem diplomád legyen, nem az intézmény számít. Én még melegen ajánlom a Károlit, Pázmányt, Pécsi és Szegedi Tudományegyetemet is.

De ha igazán történész akarsz lenni, olyan, aki kutatásokkal is foglalkozik például, akkor doktori képzést is kell majd végezned a mester után. És az az igazság, hogy nem valószínű, hogy Magyarországon ebből így meg tudsz élni majd. Tehát mindenképp számítsd olyanra, hogy eleinte (sokáig!) csak pl. tanítani fogsz egyetemeken, főiskolákon (már ez is nagy szó!), és mellette, kő kemény munkával kutatsz, megjelentetsz cikkeket, megjelensz konferenciákon, sokat jársz külföldre is, stb. és sok év nehéz munkája után lesz lehetőséged arra, hogy ebből élj meg. Sajnálom, hogy ez a helyzet, de tényleg ez van. Engem is érdekelt a dolog korábban, és nem lehetetlen, mint ahogyan azt sok hozzá nem értő, csalódott ember szajkózza, csak rengeteg kitartás és "szívás" kell hozzá.

De sok szerencsét neked! =)

2012. jan. 27. 19:51
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm
2012. jan. 29. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!