Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen hogy működik a...

Egyetemen hogy működik a hiányzás?

Figyelt kérdés
Erre lennék kíváncsi, illetve arra, hogy a tárgyak felvétele miként zajlik? Megvan adva egy adag kötelező és mellé vehetek fel én is?
2012. jan. 21. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:

tárgyak felvétele, meg van határozva, h mikortól meddig. neptunon keresztül. vannak szabadon választható tárgyak is, de pl. nálunk csak utolsó 2 évben lehetett azokat felvenni.

hiányzás: mindenhol más és más.. ezt elmonják félév elején. ált. 3x lehet hiányozni, bár az előadásokra nem kötelező menni, a gyakorlati jegyes tárgyakra inkább.

2012. jan. 21. 13:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Az mit takar, hogy 3* lehet hiányozni?
2012. jan. 21. 13:25
 3/7 bensdorp ***** válasza:

Ez is mindenhol más, egyetem, kar, szak és intézetfüggő is...

Én SOTÉ-re járok gyógyszerészkarra, és nálunk egy tárgynál általában 3-at lehet hiányozni a maximális 14 gyakorlatról, viszont mindegyiket be kell pótolni vagy másik csoporttal, vagy félév végén. Vagyis minden gyakorlatot meg kell csinálni valamikor, anélkül nem kapok diplomát.

A szemináriumokról szintén ennyit lehet hiányozni, azt nem kell bepótolni (persze ha hallani szeretnéd az anyagot, beülhetsz egy másik csoporthoz azon a héten).

Az előadásokról elvileg akármennyit hiányozhatsz, de az órák zömén katalógus van, és mondhatják félév végén, hogy nem vizsgázhat az, aki x-et hiányzott, esetleg nehezített vizsgája lesz. Ahol meg nincs katalógus, oda muszáj bejárni, különben az anyag hiányában nem tudsz levizsgázni... Szóval rendesen kell járni egyetemre, na. De végül is ezért vagyunk itt, hogy tanuljunk. :)

A tárgyfelvétel nagyjából így van, igen. És általában meg van szabva, hány szabadon választhatót kell teljesítened az egyetemi évek során, de azokat te választhatod meg, melyik legyen. Át is lehet hallgatni másik egyetemre, de elég körülményes... Hát ez is mindenhol máshogy zajlik.

2012. jan. 21. 13:40
 4/7 A kérdező kommentje:
És ha én mondjuk csillagászat szakirányú fizikára megyek lesznek olyan tantárgyak hogy magyar, töri, idegen nyelv kötelezően?
2012. jan. 21. 15:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem, kötelező humán tárgyaid biztosan nem lesznek, gazdasági tárgyak esetleg, de az se mindenhol.

Itt meg tudod nézni az ELTE fizikus szakának tantervét:

[link]

2012. jan. 21. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyetem/szak függő. Nálunk voltak olyan kötelező tantárgyak, amiről egyáltalán nem lehetett hiányozni, ha hiányoztál, akkor vagy nagyon ügyes voltál és tudtál pótolni, de ezt magadnak kellett elintézni, vagy buktad a tárgyat arra a félévre, és 1 év múlva újra felvehetted. Meg volt olnya tárgy is, amiből a kutya se nézte, h mennyien vannak bent.
2012. jan. 22. 02:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még egy kérdésem lenne. Érettségi pont számításra több verziót is láttam, igaz az, hogy a szaknak megfelelő 2 érettségi eredmény %-os eredményének a dupláját veszik és úgy nézik a pontszámot? Illetve ha valahova 300 a felvételi nekem teszem azt van 301 pontom, akkor az még nem garantálja a bejutást, ugye?
2012. jan. 24. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!