8. osztályosok! Hogy ment a felvételi?
22:35 vagyok..
én a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumot
Nagy nehezen meglettek az eredményeim:
Magyar: 42
Matek: 37
basszus csak én vagyok ilyen hülye? :O
4.26 os átlaggal irtam összesen 32 pontot! :(((
david14315: Nyugi, sokat írtak ennyit!
A kérdező: Neked nagyon jó lett!
Vektor:
-Wikipédia: A vektor a matematika fontos fogalma. Olyan mennyiség, melynek nagysága mellett iránya is van. Ennek legegyszerűbb megfogalmazása, hogy a vektor irányított szakasz. A vektorok irányát is számmal, vagy számokkal lehet meghatározni, ezért aztán a vektorra úgy is lehet gondolni, mint több szám speciális csoportjára. (Ezt matematikai szóhasználattal rendezett számpároknak, számhármasoknak, vagy szám n-eseknek hívják.)
A vektorokat legegyszerűbben úgy képzelhetjük el, mint nyilakat, amik a tér egyik pontjából mutatnak a másikba. A nyíl mérete a vektor hossza. (Tér helyett tetszőleges más dimenziójú "teret" is elképzelhetünk, például síkot, vagy sokdimenziós teret.)
A vektorok bevezetésére elsősorban fizikai problémák megoldása sarkallta a matematikusokat. Például az elmozdulás, erő, forgatónyomaték, vagy a térerősség (mágneses, elektromos, gravitációs stb.) vektorokkal leírható mennyiségek.
-Saját: Eltolásban az eltolt egyenes xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!