A tandíjemelés ami szeptembertől lesz, az azokra vonatkozik akik akkor kezdenek, vagy azokra is akik már benne vannak?
Tőlem. De neked is elég józan paraszti ésszel átgondolni a dolgot. Te X éve mikor jelentkeztél, úgymond szerződtél az iskolával a tandíj összegét illetően (is). Ezt nem lehet csak úgy megváltoztatni.
Minden felsőoktatási törvénymódosítást a következő évtől vezetnek be, visszamenőleg sosem.
Mikor én voltam egyetemista, időközben bevezették a Bologna-rendszert. Teljesen más képzési struktúrával járt, de nekünk ezt nem kellett átvenni, mi még végigvittük amit elkezdtünk, tehát a régi rendszerben diplomáztunk. És akik elsőévesek voltak akkor, azok - mint a régi rendszer utolsó tanulói - is végigjárták a 4-5 évüket, miközben a többiek már bolognások voltak. Viszont aki náluk csúszott, az átkerült az új rendszerbe.
De ha mindenképp hivatalos forrástól szeretnéd ugyanezt hallani, hívd fel a Nefmit, ők is bármikor megmondják.
hát ez elég gázos elképzelés, én a saját tanulmányi osztályomon láttam egy olyan papírt, ami nappali/levelező/távosoknak a tandíj alakulását mutatja be a félévek előrehaladtával.
minél magasabb félévedben jársz, annyival drágább (kb +7000)
és 10 félévre előre voltak kiszámolva minden képzésre.
én nem akarlak elszomorítani, de nem hiszem, hogy 2 féle költségtérítéses összeg lesz az egyetemen...
ha sotés vagy, menj be a dékániba a net-be és kérdezz rá azért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!